На Буковині посадовця з лісгоспу звинуватили в масштабному знищенні дерев shutterstock

На Буковині посадовця з лісгоспу звинуватили в масштабному знищенні дерев

Катерина Бєлоусова

Порушення сталося у 2023 році

На Буковині посадовцю з лісгоспу повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що призвело до незаконної вирубки дерев на 900 тисяч гривень.

Він незаконно видавав лісорубні квитки на вирубку у лісництві Чернівецького району, повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Зазначається, що над справою працювали прокурори області спільно з фахівцями  Спеціалізованої екологічної прокуратури. Судова інженерно-екологічна експертиза оцінила збитки для довкілля у 900 тисяч гривень.

chrn.gp.gov.ua

“За даними слідства, у 2023 році підозрюваний, перевищуючи свої службові повноваження,  незаконно видав лісорубні квитки для проведення рубок головного користування на території одного з лісництв Чернівецького району”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Чернівецькій області повідомили про підозру 5 колишнім співробітникам Берегометського лісомисливського господарства, які завдали державі збитків на понад 2 мільйони гривень. Зловмисники свідомо вказували у документах менший діаметр зрубаної деревини, аби поділити надлишок між собою.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Чернівецькій області поліцейські повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення начальнику однієї з залізничних станцій, який самовільно знищив дерев на понад 1 мільйон гривень.

Читайте також