На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику shutterstock

На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

Катерина Бєлоусова

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків

У Чернівецькій області Путильський лісгосп відшкодував 3,3 мільйона гривень збитків за незаконну вирубку на території зоологічного заказника місцевого значення "Зубровиця".

Порушення виявили екоінспектори під час планової перевірки лісгоспу у 2021 році, повідомляє Державна екологічна інспекція Карпатського округу у Facebook.

Зазначається, що відповідну постанову ухвалив Західний апеляційний господарський суд.

У пресслужбі розповіли, що вирубку 827 дерев, а саме ялин, ялиць та буків, виявили у 2021 році під час планової перевірки. Екоінспектори розрахували  3 270 002 гривень збитків від такої вирубки.

Як відомо, заказник охороняє популяцію зубрів, а також інших диких тварин, зокрема саламандри плямистої, тритона карпатського і гірського, мідянки звичайної, лелеки чорного, підорлика малого, орла-карлика, беркута, глухаря, деркача, пугача, сича волохатого, сичика-горобця, сови довгохвостої, вовка, борсука, кота лісового, вовчка горішникового, ведмедя бурого, рисі.

Нагадаємо, у лютому 2021 року екоінспектори виявили, що держпідприємство  "Берегометське лісомисливське господарство" на Буковині незаконно зрубало 365 дерев на суму 3,6 млн гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Буковині посадовцю з лісгоспу повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що призвело до незаконної вирубки дерев на 900 тисяч гривень. Він незаконно видавав лісорубні квитки на вирубку у лісництві Чернівецького району.

Читайте також
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт

Через зменшення популяції, лосі були внесені до Червоної книги України

Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд
Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд

Передбачається заборона проїзду механічних транспортних засобів через природоохоронні території.