Міжнародна портова компанія почала розробляти план декарбонізації

Міжнародна портова компанія почала розробляти план декарбонізації

Катерина Бєлоусова

Три термінали компанії вже сертифіковані як вуглецево-нейтральні

Глобальна компанія з управління портами International Container Terminal Services (ICTSI) запустила ініціативу з протидії зміні клімату, яка передбачає розробку комплексної дорожньої карти декарбонізації для всіх портів ICTSI.

Цільові показники для викидів Scope 1 та 2 будуть розроблені до кінця 2023 року, повідомляє Hellenic Shipping News Worldwide.

Як відомо, Scope 1 охоплює прямі викиди компанії, Scope 2 – непрямі викиди від виробництва електроенергії, а Scope 3 – інші непрямі викиди, на які компанія безпосередньо не впливає і які повʼязані з придбаними товарами та послугами.

В матеріалі розповіли, що ICTSI також планує знизити викиди Scope 3. Для цього до 2025 року компанія проведе облік викидів у ланцюжку створення вартості та оновить попередні цілі.

"Із запуском нашої ініціативи з питань зміни клімату ми демонструємо нашу прихильність до сталого майбутнього. Декарбонізуючи нашу діяльність та вирішуючи проблеми зміни клімату, ICTSI прагне зробити значний внесок у глобальні зусилля, спрямовані на створення більш зеленого та сталого світу", – сказав виконавчий віцепрезидент ICTSI Крістіан Гонсалес.

Зазначається, що для розробки стратегії декарбонізації ICTSI призначив внутрішню команду та залучив міжнародні консалтингові компанії. Це дозволить: 

  • встановити базовий рівень викидів парникових газів;
  • розробити плани скорочення викидів;
  • визначити цілі та створити основу для моніторингу ефективності.

В матеріалі підкреслили, що ICTSI підтримує принципи екологічно відповідального та сталого управління. Компанія активно впроваджує заходи, спрямовані на:

  • підвищення енерго- та ресурсоефективності;
  • зниження викидів.

В матеріалі додали, що три термінали компанії у Еквадорі, Мексиці та Бразилії були сертифіковані як вуглецево-нейтральні.

Нагадаємо, у березні 2023 року країни ЄС досягли попередньої домовленості щодо скорочення викидів парникових газів у галузі морського транспорту.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, В Йорданії контейнерний термінал Акаби (ACT) оголосив про запуск своєї комплексної стратегії декарбонізації, яка допоможе досягти нульових викидів до 2040 року.

Читайте також
В Україні з'явиться Національна платформа декарбонізації
В Україні з'явиться Національна платформа декарбонізації

Масштабний запуск сервісів платформи заплановано на перше півріччя 2024 року

Ferrexpo хоче вдвічі зменшити викиди вуглецю
Ferrexpo хоче вдвічі зменшити викиди вуглецю

Компанії вже вдалося знизити викиди на 31%

В ЄС хочуть декарбонізувати морський транспорт
В ЄС хочуть декарбонізувати морський транспорт

Угоду мають офіційно ухвалити міністри блоку

США витратить $6 мільярдів на декарбонізацію важкої промисловості
США витратить $6 мільярдів на декарбонізацію важкої промисловості

Екологічні групи високо оцінили програму