Міндовкілля відмовило виробничій компанії у видачі висновку ОВД на видобуток урану на Дніпропетровщині pexels

Міндовкілля відмовило виробничій компанії у видачі висновку ОВД на видобуток урану на Дніпропетровщині

Людмила Гончаренко

Причина відмови – подання підприємством неповного пакету документів

Громадське формування "Екологічний патруль" повідомило, що Міндовкілля відмовило ТОВ "Атомні енергетичні системи України" у видачі висновку ОВД на видобуток урану у Дніпропетровської області. 

Цю новину Екопатруль опублікував на своїй Facebook-сторінці.

"Відповідно до документів, внесених до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, планова діяльність ТОВ "Атомні енергетичні системи України" передбачає видобування корисної копалини – урану – шляхом відпрацювання покладів Сурської площі у Дніпровському та Соломянському  районах Дніпропетровської області, включаючи дослідно-промислову розробку з геологічним довивченням (далі– ДПР). Завданням ДПР є апробація методу підземного свердловинного вилуговування як проміжного способу розробки даного родовища. Планова середня потужність видобування складає 80 т урану на рік", йдеться у документі.

Причиною відмови у видачі висновку з оцінки впливу на довкілля Міндовкілля називає подання суб'єктом господарювання неповного пакету документів.

 

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що у Дніпропетровській області хочуть видобувати уран. Тоді екоактивісти запевнили, що продумують стратегію, щоб запобігти видобутку урану в області.

Крім того, активісти ГФ "Екопатруль" зняли на відео наслідки видобування урану в с. Довгівка Софіївського району, що на Дніпропетровщині.

Читайте також