Комісія Київради схвалила створення екопарку на Совських ставках Вікіпедія

Комісія Київради схвалила створення екопарку на Совських ставках

Романа Слісар

За словами депутатів, це місце має важливе історичне значення та екологічну цінність в умовах адаптації міста до змін клімату

Під час засідання Постійної комісії з питань екологічної політики представники одноголосно підтримали ініціативу щодо створення екопарку на Совських ставках.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Київської міської ради.

Як повідомляється, раніше цю ініціативу підтримала робоча група, адже в умовах адаптації міста до змін клімату збереження існуючих та облаштування нових зелених зон має бути пріоритетом для столиці.

"У розвинутих країнах парки та сквери є такою ж важливою інфраструктурою міста, як дороги або мости. На їх збереження та відновлення витрачаються чималі кошти. У Києві неподалік від центру під ризиком знищення цінна екосистема нижнього каскаду Совських ставків. Це місце має екологічну цінність та історичне значення. Завдяки тому, що русло річки Совка відкрите, має у своєму басейні ставки та ділянки плеса, тут можуть оселятися різні види тварин", – зазначив депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль.

За словами секретарки комісії Євгенії Кулеби, додаткова користь від створення екопарку Совські ставки – це очищення повітря та відвід надлишків вологи під час літніх злив. Нижній каскад Совських ставків також охолоджує повітря у літню спеку, яка стає дедалі більш нестерпною через кліматичні зміни.

Крім того, на засіданні розглянули місцеву ініціативу про відновлення нижнього каскаду Совських ставків, шляхом створення рекреаційно-паркової зони, з розвиненою соціальною інфраструктурою в поєднанні з громадською зоною для проживання людей в межах вул. Брожка, просп. Лобановського у Голосіївському районі м. Києва.

"Цю ініціативу підтримали лише в частині відновлення нижнього каскаду Совських ставків", – зазначили в повідомленні.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у КМДА виступили проти забудови Совських ставків, а місцева громада хоче, щоб там створили екопарк.

Теги: ,
Читайте також
У Києві планують частково відмовитись від косіння трави: деталі експерименту
У Києві планують частково відмовитись від косіння трави: деталі експерименту

Практика відмова від косіння є поширеною в багатьох європейських столицях

У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле

Результати розслідування пожежі все ще чекаються

Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах