Вбивцю павича з Буковини засудили на 5 років, але він уникне в’язниці за однієї умови shutterstock

Вбивцю павича з Буковини засудили на 5 років, але він уникне в’язниці за однієї умови

Катерина Бєлоусова

Як тільки стало відомо про злочин, команда UAnimals звернулася до правоохоронців

У Чернівецькій області вісімнадцятирічного юнака засудили до 5 років позбавлення волі за жорстоке поводження з павичем та його загибель.

Однак зловмисник не потрапить до в'язниці, якщо успішно відбуде 2-річний іспитовий строк, повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

В пресслужбі зазначили, що спеціалізована екологічна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно буковинця за ч. 3 ст. 299 КК України.

Однак вирок ще не набрав законної сили. Прокуратура вивчає обґрунтованість і вмотивованість прийнятого рішення та можливість його апеляційного оскарження.

Благодійна організація UAnimals у Facebook нагадала, що 3 червня 2022 року житель села Карапчів під час відпочинку поблизу річки Сірет жорстоко поводився з павичем, що спричинило смерть птаха. 

Як тільки стало відомо про злочин, команда UAnimals звернулися до правоохоронців з вимогою зареєструвати заяву про вчинення хлопцем та його спільниками кримінального злочину та розпочати досудове розслідування цієї справи.

“Ми дякуємо працівникам правоохоронних органів і прокуратури за їхню роботу. Борімося за світ без жорстокості разом!”, – написали зоозахисники.

Нагадаємо, в Обухові, Київська область, зоозахисники закликали поліцію захистити тварин від догхантера Олексія Святогора. Він пообіцяв знищити безпритульних собак, які бігають за транспортом та облаюють перехожих, в обговоренні Facebook-спільноти “Підслухано Обухів”.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, 8 листопада 2021 року в Україні набув чинності зоозахисний закон №2351. Документ встановлює заборону на винищування з метою регулювання чисельності бездомних тварин, побиття, вбивства, отруєння або калічення бездомних і домашніх тварин.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України