Індійська JSW Steel планує скоротити викиди CO2 на 42% до 2030 року JSW Steel

Індійська JSW Steel планує скоротити викиди CO2 на 42% до 2030 року

Олена Яценьо

Відомо, що продукція компанії отримала екологічну декларацію про продукт

Найбільший виробник сталі в Індії JSW Steel заявив про намір скоротити викиди вуглекислого газу (CO2) на 42% до 2030 року проти базових показників у 2005-му.

На впровадження відповідних заходів компанія виділить 10 000 крор рупій (~$1,26 млн), повідомляє з посиланням на заяву голови компанії Саджана Джиндала видання The Economic Times.

Із цією метою компанія, зокрема, уклала контракт на введення в експлуатацію майже 1 ГВт потужностей із виробництва відновлюваної енергії, з яких 225 МВт запустили у квітні 2022 року. Решту потужностей планують вводити поетапно.

Окрім того, додав Джиндал, готова продукція компанії цього року пройшла аналіз життєвого циклу, а також отримала екологічну декларацію про продукт (EPD). За його словами, JSW Steel отримала нагороду Steelie від Всесвітньої асоціації сталі в категорії "Досконалість у застосуванні життєвого циклу".

"Ми стали першою металургійною компанією у світі, яка випустила облігацію, пов’язану зі сталим розвитком (SLB), номіновану в доларах США. SLB на суму $500 млн має термін дії 10,5 років і пов’язаний із нашою цільовою метою щодо скорочення CO2", — наголосив також керівник компанії.

Компанію також було внесено до Індексу сталого розвитку S&P Dow Jones для ринків, що розвиваються, а Всесвітня асоціація сталі четвертий рік поспіль визнала JSW Steel Чемпіоном зі сталого розвитку.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що австрійська компанія з виробництва сталі Voestalpine зі свого металургійного заводу в Лінці відвантажила замовникам першу партію сталевих рулонів із низьким вмістом вуглецю, виготовлену за технологією greentec Steel Edition.

Читайте також
Фонд декарбонізації досі не запрацював: отримує гроші, але не може їх використовувати
Фонд декарбонізації досі не запрацював: отримує гроші, але не може їх використовувати

Установа наразі не може виконувати завдання, задля яких була створена

Державний фонд декарбонізації: чекаємо на сумне майбутнє?
Державний фонд декарбонізації: чекаємо на сумне майбутнє?

Державний фонд декарбонізації не може фінансувати кліматичні заходи

У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси
У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси

Сфера виробництва теплових насосів активно розвивається на заводах по всій Європі через необхідність декарбонізації промисловості