"Хочу показати приклад": херсонець самотужки прибирає узбіччя від сміття shutterstock

"Хочу показати приклад": херсонець самотужки прибирає узбіччя від сміття

Валентина Гембарська

Чоловік просить небайдужих городян приєднатися до нього

Житель Херсона Юрій Єфремов самотужки прибирає узбіччя доріг від сміття та закликає небайдужих городян приєднатися до нього.

Його історію розповідає місцеве видання "Херсон Daily".

"Придорожні смуги — ділянки, куди недобросовісні автолюбителі викидають сміття найчастіше. Як результат — узбіччя доріг перебувають в не дуже естетичному вигляді. А про шкоду екології і говорити не варто. Змінити ситуацію власноруч вирішив мешканець Херсона Юрій Єфремов. Чоловік не лише за власні гроші латає дороги та наносить розмітку, але й дбати про навколишнє середовище. Він особистим прикладом закликає водіїв не смітити на узбіччях та близько 5 разів на рік влаштовує екологічну акцію з прибирання придорожніх ділянок на території області", — сказано у матеріалі.

Поки що чоловік проводить такі прибирання самотужки, але сподівається, що в майбутньому до його ініціативи приєднуватимуться й інші жителі області.

"Хочу показати своїм прикладом, що мені не важко виділити годину часу для того, щоб зупинитися, подихати свіжим повітрям і зробити корисну справу. Беру із собою мішки, рукавички. За 10 хвилин назбирується по 2-3 мішки", — розповідає херсонець.

Як повідомляла ЕкоПолітика, у Хмельницькій області активісти зібрали 3,5 тонни сміття з берегів туристичної Бакоти. Це близько 200 мішків.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років