Фонд енергоефективності очолив Єгор Фаренюк: хто він такий eefund.org.ua

Фонд енергоефективності очолив Єгор Фаренюк: хто він такий

Олена Яценьо

Його призначено на посаду керівника установи на трирічний термін

З 22 лютого Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила на посаду директора установи Єгора Фаренюка.

Відповідне рішення члени Наглядової ради ухвалили на своєму засіданні, ідеться на сайті Фонду.

Єгора Фаренюка призначено на посаду керівника установи на трирічний термін, а саме до 21 лютого 2025 року.

“Враховуючи позитивні результати спеціальної перевірки, проведеної відповідно до вимог закону про запобігання корупції, ухвалено рішення щодо призначення з 22 лютого 2022 року Єгора Фаренюка на посаду директора Фонду енергоефективності”, — прокоментувала рішення голова Наглядової ради Фонду Юлія Сабатюк.

Зазначимо, що директор є керівником Фонду, очолює Дирекцію та має право представляти Фонд без доручення. Виконавчим органом Фонду, що здійснює поточне управління його діяльністю, є Дирекція, до складу якої входять директор і принаймні два члени Дирекції (фінансовий директор і технічний директор).

Що відомо про нового директора Фонду енергоефективності

Єгор Фаренюк закінчив теплоенергетичний факультет НТУУ “КПІ” в 1998 році, має понад 20-річний досвід роботи в технічній сфері, зокрема, на керівних посадах у бізнесі. Він є одним із провідних фахівців у сфері енергоефективності в будівництві та кандидатом технічних наук.

Також він - співавтор основних нормативно-правових актів у галузі енергоефективності в будівництві, автор більш ніж 30 наукових публікацій із питань енергоефективності та будівельних конструкцій, з них три в наукометричній базі Scopus.

Під час роботи у Фонді енергоефективності Фаренюк брав участь у розробленні та запуску програми “Енергодім”, за понад два роки дії якої отримано понад 880 заявок від ОСББ на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будинках.

Під його керівництвом фахівці Технічного офісу Фонду розробили для інженерів-проєктувальників “Альбом технічних рішень: рекомендаційні матеріали для якісного розроблення проєктної документації”, проєкти повторного використання для термомодернізації п’яти- та дев’ятиповерхових житлових будинків, а також систему верифікації та технічної оцінки проєктів.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Кабінет Міністрів України призначив Валерія Безуса головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Читайте також
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію

За результатами термомодернізації річна економія оцінюється приблизно в 481,6 тис. грн.

У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів