Фонд енергоефективності отримав нового директора: що про нього відомо eefund.org.ua

Фонд енергоефективності отримав нового директора: що про нього відомо

Олена Яценьо

Конкурс тривав майже три місяці

Серед усіх претендентів на посаду директора Фонду енергоефективності перемогу в конкурсному доборі отримав Єгор Фаренюк, який із вересня поточного року виконував обов'язки очільника установи.

Наглядова рада визначила переможця конкурсу 3 грудня, ідеться на сайті eefund.org.ua.

Зазначимо, що конкурсний добір на посаду директора Фонду розпочався 15 вересня 2021 року. Прийом заяв від кандидатів тривав до 5 жовтня поточного року. Конкурс складався з трьох основних етапів (підготовчий, етап оцінювання та етап обрання переможця) та передбачав письмові й ситуаційні завдання, співбесіди, документальні перевірки та інше.

Що відомо про Єгора Фаренюка

Єгор Фаренюк почав працювати на посаді технічного директора Фонду енергоефективності з 24 квітня 2019 року. 11 вересня 2021 року його призначили виконувачем обов'язків директора Фонду.

Фаренюк закінчив теплоенергетичний факультет НТУУ “КПІ” в 1998 році, має понад 20-річний досвід роботи в технічній сфері, в тому числі на керівних посадах у бізнесі. Є одним з провідних фахівців у сфері енергоефективності в будівництві, кандидат технічних наук.

Переможець конкурсу є співавтором основних нормативно-правових актів в галузі енергоефективності в будівництві, автор більш ніж 30 наукових публікацій з питань енергоефективності та будівельних конструкцій, з них 3 в наукометричній базі Scopus.

Під час роботи у Фонді енергоефективності Єгор Фаренюк також брав участь у розробленні та запуску програми “Енергодім”, за понад два роки дії якої отримано понад 840 заявок від ОСББ на впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних житлових будинках на загальну суму близько 7 млрд грн.

Під його керівництвом фахівці Технічного офісу Фонду розробили для інженерів-проектувальників “Альбом технічних рішень: рекомендаційні матеріали для якісної розробки проєктної документації”, проєкт повторного використання для термомодернізації п’яти- та дев’ятиповерхових житлових будинків, а також систему верифікації та технічної оцінки проєктів.

Довідка. Наглядова рада є найвищим органом управління ДУ “Фонд енергоефективності”. Наглядова рада здійснює захист прав засновника, кредиторів, донорів та кінцевих бенефіціарів Фонду, забезпечує виконання цілей Фонду та здійснює нагляд за управлінням Фонду.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Кабінет міністрів України призначив Валерія Безуса головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"

У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації
У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації

Київ та NEFCO співпрацюють з 2014 року та разом реалізували десятки проєктів комплексної та часткової енергомодернізації

У Кривому Розі підвищили енергоефективність шахти "Гігант-Глибока"
У Кривому Розі підвищили енергоефективність шахти "Гігант-Глибока"

Модернізація дозволить економити 4,6 мільйона гривень на рік