Екологічний скандал з "АТБ" набирає обертів oblrada.dp.gov.ua

Екологічний скандал з "АТБ" набирає обертів

Зоряна Бердник

Видобуток урану може зачепити кілька сільських тергромад

Активісти громадської організації "Екопатруль" висловили своє глибоке занепокоєння через видобуток урану в Дніпропетровській області.

За їхніми словами, люди самі ж причетні до фінансування цього, бо купують продукцію в мережі "АТБ-Маркет". Таку заяву активісти зробили в телеграм-каналі громадського формування.

"Коли в нас у 30-кілометровій зоні почнеться видобуток урану, уже буде пізно кричати. Буде пізно продавати житло, воно впаде в ціні. Буде не можна купувати продукти, вирощені на цих землях. А ще складніше буде зрозуміти, що робити з людьми, яким нікуди подітися. Усе це ми з вами фінансуємо самі, купуючи продукцію в мережі "АТБ-Маркет", —йдеться в повідомленні "Екопатруля".

В організації також закликали всіх небайдужих громадян ознайомитися з оцінкою впливу на довкілля (ОВД) від планованої діяльності, поширювати цю інформацію серед друзів і знайомих та активно писати зауваження.

"Зі свого боку, я виношу це питання на рівень Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на обговорення, громадську раду при Міндовкілля України й дуже розраховую передусім на підтримку вашу та Дніпропетровської обласної ради", — написала голова ГО "Екопатруль" Тетяна Лампіка.

Нагадаємо, що, за твердженнями активістів, видобуток уранових руд означає, по суті, утворення ще одного полігону небезпечних відходів поблизу селищ Дніпропетровщини. Ця діяльність зачепить Божедарівську, Криничанську, Миколаївську, Саксаганську та Солонянську сільські територіальні громади.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, екоактивісти запевнили, що продумують стратегію, щоб запобігти видобутку урану в Дніпропетровській області.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено