Екоактивісти розіграють набори для сортування відходів shutterstock.com

Екоактивісти розіграють набори для сортування відходів

Романа Слісар

В розіграші можуть брати участь неприбуткові організації громадського сектору, переможців визначать 16 червня

Соціальне підприємство Зелена Коробка спільно з ініціативою Ліга Доброго Бігу розіграють 35 наборів для сортування сміття.

Про це повідомила прес-служба організації.

"Ми хочемо, аби якомога більше людей приєдналося до культури сортування відходів. Однієї лише сортувальні у місті недостатньо. Потрібно щоб люди бачили, що у місцевих школах, бібліотеках, поліклініках чи інших закладах є спеціальні контейнери для роздільного сортування, що це доступно кожному і не потребує багато часу. Однак ми також розуміємо, що не кожен державний заклад має достатньо ресурсів, аби закупити усе необхідне", – йдеться в повідомленні.

Організація закликає громади до участі в розіграші, адже це нагода почати сортувати сміття без додаткових витрат.

В розіграші можуть брати участь неприбуткові організації громадського сектору – школи, дитсадки, університети, публічні бібліотеки, лікарні тощо.

"До участі запрошуємо також храми, громадські організації, соціальні центри, музеї чи будь-які інші муніципальні платформи", – додають у повідомленні.

Детальну інформацію про розіграш та те, як до нього долучитись, можна знайти на сторінках Зеленої Коробки та Ліги Доброго Бігу у Facebook та Instagram. Переможців оберуть 16 червня з допомогою рандомайзера.

Довідка:

Зелена Коробка – громадська екологічна ініціатива, яка діє як громадська організація та соціальне підприємство. Розпочала роботу у 2016 році після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові. Організація проводить публічні заходи та лекції, надає консультації, допомагає сортувати сміття школам та організаціям, підтримує запуск процесів роздільного збору відходів у містах та селах України.

Ліга Доброго Бігу – це благодійна спільнота, що об’єднує бігунів з усієї України і навіть Світу. Спілкування відбувається онлайн, тому немає прив’язки до географічного розташування. Зареєструватися можна в будь-який час сезону. Кожен учасник бігає коли йому зручно і де йому зручно. У Лізі діє власна система грошових внесків, кожен учасник Ліги є волонтером і може вносити власні ідеї та долучатись до організаційних процесів. Станом на 1 січня 2020 року Ліга Доброго Бігу зібрала і передала на Благодійність 67525грн.

Раніше ЕкоПолітика писала про конкурс від Міндовкілля, який передбачає збирання пластику для його утилізації.

Читайте також
На Київщині учні зібрали понад 60 кг пластикових кришечок для виробництва дронів
На Київщині учні зібрали понад 60 кг пластикових кришечок для виробництва дронів

Учні ліцею підтримали ініціативу з охорони навколишнього середовища

Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині
Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині

Працівники щодня на механічній лінії вручну перебирають близько 7-10 тонн, які привозять зі Львова та довколишніх громад

В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття
В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття

Екоініціатива охопить усі школи обласного центру

У Німеччині комунальні служби не будуть вивозити неправильно відсортоване сміття
У Німеччині комунальні служби не будуть вивозити неправильно відсортоване сміття

Щороку через погане сортування Аахен втрачає до пів мільйона євро