Кожен сьомий зразок палива на українських заправках — неякісний shutterstock

Кожен сьомий зразок палива на українських заправках — неякісний

Людмила Гончаренко

Кожен сьомий зразок відібраного на АЗС палива, не відповідає технічним вимогам

Держекоінспекція представила результати ринкового нагляду за якістю паливно-мастильних матеріалів. Проведена у лабораторії експертиза проб пального виявила, що кожен сьомий зразок відібраного на АЗС палива, не відповідає технічним вимогам. Експертиза нафтопродуктів ДЕІ розпочалася у серпні 2021 року. Про це повідомив Андрій Мальований на Facebook-сторінці.

Також він повідомив, що з початку поточного року ДЕІ винесла понад 1400 рішень про вжиття обмежувальних заходів у зв’язку з виявленням порушень під час розповсюдження пального. Серед таких заходів – формальна невідповідність, тимчасова або повна заборона реалізації продукції на ринку, вилучення її з обігу, відкликання тощо. Зазначається, що до кінця року заплановано провести експертизу ще 362 зразків пального.

"Раніше проводилась тільки документальна перевірка, тепер інспекція може оцінити її якість за допомогою профільної експертизи. В свою чергу, це один з найдієвіших інструментів у боротьбі з контрафактним пальним та як результат – продаж якісної та безпечної продукції споживачам. Так, нерідко ДЕІ за результатами лабораторної експертизи виявляє у пробах відхилення від Техрегламенту. Переважно така продукція супроводжується  документами на продукцію, що має свідчити про пальне належної якості. А тим самим може наводити на висновки про підробку паперів, розповсюджуючи продукцію без відповідних ліцензій та дозволів", – зауважив Мальований.

Голова ДЕІ висловив сподівання, що після ухвалення Технічного регламенту щодо вимог до скрапленого газу Держекоінспекція також отримає повноваження для перевірки розповсюджувачів такої продукції.

Нагадаємо, раніше ЕкоПолітика писала про те, що майже кожна друга АЗС, перевірена екоінспекцією, працює незаконно.

Читайте також
У 2021 році ДЕІ перевірила майже 1200 АЗС по всій Україні: що виявили екоінспектори
У 2021 році ДЕІ перевірила майже 1200 АЗС по всій Україні: що виявили екоінспектори

Загальна сума розрахованого штрафу становить 18,8 млн гривень

За рік “ОККО” встановило сонячні електростанції на 50 заправках
За рік “ОККО” встановило сонячні електростанції на 50 заправках

Компанія зможе заощаджувати понад 1000 тонн умовного пального з невідновлюваних джерел завдяки СЕС

ДЕІ викрила мережі АЗС із найгіршою якістю пального, шкідливого для авто
ДЕІ викрила мережі АЗС із найгіршою якістю пального, шкідливого для авто

Дискаунтери звинуватили в торгівлі неякісним пальним