Держекоінспекція отримала тимчасового керівника: що про нього відомо Dmytro Zaruba / Facebook

Держекоінспекція отримала тимчасового керівника: що про нього відомо

Олена Яценьо

З лютого 2021 року він обіймав посаду першого заступника голови ДЕІ

Кабінет міністрів України тимчасово призначив виконувачем обов'язків голови Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Дмитра Зарубу.

Відповідне розпорядження № 1404-р від 4 листопада опубліковано на урядовому порталі. Згідно з ним, Заруба виконуватиме свої обов'язки до призначення в установленому порядку постійного голови Держекоінспекції.

"Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Державної екологічної інспекції України, виконання обов'язків голови Державної екологічної інспекції України на першого заступника голови зазначеної Інспекції Зарубу Дмитра Васильовича", – йдеться в документі.

Нагадаємо, що до цього Заруба працював першим заступником голови ДЕІ. На цю посаду Кабмін призначив його 17 лютого 2021 року.

Відомо, що Дмитро Заруба народився 17 листопада 1975 року. За фахом – історик і фінансист. Закінчив історичний факультет Дніпропетровського державного університету й Західнодонбаський інститут економіки й управління.

У 1997-1988 роках працював помічником голови комісії Верховної Ради з питань приватизації. У 1998-2002 роках – позаштатний консультант комітетів ВР, помічник народних депутатів. У 2003-2007 роках – засновник молодіжного хостел-руху в Україні, а також президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації. Також із 2006 року очолював громадську організацію "Асоціація малих готелів та апартаментів України".

30 липня 2010 року розпорядженням Кабінету міністрів України Зарубу призначили заступником голови Державної служби туризму і курортів України Міністерства культури та туризму України.

Із 30 січня 2012 року по 3 жовтня 2014 року працював на посаді директора Національного музею народної архітектури та побуту України "Пирогово" в Києві. Призначення Заруби директором музею у 2012 році нібито супроводжувалося скандалом із колишнім керівником і колективом. Стверджується, що співробітники обурювалися кадровими чистками, які нібито проводив Заруба, і тим, що музей із приходом нового директора перетворюється в зону відпочинку з шашликами та млинцями.

До цього Заруба обіймав посади першого заступника директора КП "Київський центр розвитку міського середовища", до 2 липня 2019 року був першим заступником директора КП "Київзеленбуду"..

У приватній власності – квартира у місті Дніпро та квартира в Києві (у співвласності з дружиною). Володіє автомобілем KIA CERATO 2007 року випуску. Заруба – кінцевий бенефіціар ПП "Фонд гуманітарних стратегій".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, 3 листопада Кабінет міністрів звільнив Андрія Мальованого з посади голови Держекоінспекції.

Читайте також
Стратегія реформування екологічного контролю: чи запрацює в Україні європейська модель державного нагляду
Стратегія реформування екологічного контролю: чи запрацює в Україні європейська модель державного нагляду

Міндовкілля оголосило пріоритетом на 2024 рік реформу державного екологічного контролю

В ДЕІ розпочали обговорення проєкту Стратегії реформування екоконтролю
В ДЕІ розпочали обговорення проєкту Стратегії реформування екоконтролю

Законопроєкт №3091 “Про державний екологічний контроль” очікує на друге читання з 2021 року

Держекоінспекція Львівщини втратила частину даних через кібератаку
Держекоінспекція Львівщини втратила частину даних через кібератаку

Українців закликали продублювати всю надіслану кореспонденцію за 20-28 січня

Реформа Держекоінспекції – один із пріоритетів на 2024 рік – Стрілець
Реформа Держекоінспекції – один із пріоритетів на 2024 рік – Стрілець

Для роботи оновленої Держекоінспекції потрібно 8000 спеціалістів