Держава виділить гранти до 8 млн грн на розвиток переробних підприємств Shutterstock

Держава виділить гранти до 8 млн грн на розвиток переробних підприємств

Олена Яценьо

Грошову допомогу можна буде витратити на придбання обладнання

Кабінет міністрів України затвердив програму безповоротної допомоги до 8 млн гривень тим, хто вже має бізнес у сфері перероблення або хоче запустити нові проєкти.

Про це повідомив урядовий портал за підсумками засідання Кабміну під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 24 червня.

"Цього тижня уряд уже ухвалив документи щодо запуску програми "єРобота" й анонсував одразу три грантові програми підтримки створення власного бізнесу. Сьогодні ми запускаємо ще три програми, які так само спрямовані на створення нових робочих місць, збільшення доходів українців та розвиток нашої економіки", — зазначив Шмигаль.

Серед них — програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств. За словами прем’єра, це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

Умови отримання гранту

Отримані гроші можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків.

Заявники на грант повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план і залучити власні кошти на свою справу. Для перших заявників умовою співфінансування є власний внесок 30%. Також вони матимуть додаткові можливості отримати доступний кредит за програмою "5-7-9" у розмірі до 16 мільйонів гривень.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет") та австрійська компанія Dobrowa Metalltechnik GmbH підписали угоду про обмін досвідом із метою впровадження в Україні технологій переробки та утилізації військового брухту.

Читайте також
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити

На утилізацію приймають лише живі дерева без декоративних прикрас

У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок
У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок

У 2022 році кияни здали на переробку 8,5 тисяч ялинок

У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі
У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі

Меблі розбирають на компоненти та сортують окремо пластик, метал, скло, текстиль, деревину