Держава підтримуватиме підприємства, які перейдуть на "зелене" виробництво shutterstock

Держава підтримуватиме підприємства, які перейдуть на "зелене" виробництво

Зоряна Бердник

Нині в уряді працюють над розробленням програми держдопомоги підприємствам, які на шляху "зеленого" переходу

Кабінет міністрів розробляє інструменти державної допомоги для підприємств, які переходитимуть на "зелені" технології виробництва.

Про це віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла під час пресконференції на форумі "Україна 30. Екологія", який проходив протягом 7-9 червня в Києві.

"Є низка доручень, які нині опрацьовуються в уряді для того, щоб сформувати перелік всіх інструментів державної допомоги, які будуть допустимі для малого, середнього підприємництва, для виробників, які будуть переходити на "зелені" технології", — зазначила політикиня.

Окрім того, за її словами, рішенням щодо екологічного податку на викиди двоокису вуглецю займається міністр енергетики Герман Галущенко, якого призначили у квітні 2021 року. Натомість її сфера відповідальності — доступ до міжнародних фінансових інструментів для всіх типів бізнесу та компаній для планування "зеленої" трансформації.

Як повідомляла ЕкоПолітика, віцепрем’єрка Ольга Стефанішина заявила, що механізм вуглецевого коригування імпорту (Carbon Вorder Аdjustment Мechanism – СВАМ) не застосовуватиметься до України, а залежатиме від реформ.

Читайте також
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни

Переліки основних показників в межах кожного напряму не є вичерпними і можуть бути доповнені під час розроблення методик

В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля
В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля

Кримінальний кодекс запропонували доповнити новими статтями

Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності
Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності

Загалом Кабмін ухвалив низку кадрових рішень