Де в Києві здати старий одяг і непотрібні речі: добірка локацій Shutterstock

Де в Києві здати старий одяг і непотрібні речі: добірка локацій

Олекса Франко

Не кваптеся викидати непотрібні вам речі, старому одягу можна подарувати нове життя

Холодна пора добігає кінця, а отже, саме час провести ревізію речей вдома й позбутися непотрібного. Однак, замість викидати на сміття одяг/взуття/книжки/іграшки/аксесуари, такі речі в гарному стані можна віддати тим, кому вони потрібніші.

Добірку місць у Києві, куди можна принести речі, що вам більше не потрібні, опублікувала у Facebook громадська організація DreamKyiv.

Благодійний фонд "Кошик Добра" створили зручну мапу, що допоможе знайти найближчий до вашого будинку благодійний контейнер і залишити там вживані/старі речі. Спробуйте: bit.do/fqQXb.

Перша в Україні благодійна книгарня "ДієСлово" 100% зароблених коштів передає на благодійність. Як це працює: люди передають до книгарні книжки, волонтери їх сортують за жанром і призначають вартість, а потім — продають на книжкових подіях. Кошти з продажу спрямовують на допомогу дітям, які лікуються від онкозахворювань — до благодійного фонду Запорука, центру "Дача". Саме зараз волонтери благодійної книгарні "ДієСлово" готуються до Книжкового арсеналу. Подробиці шукайте на сторінці книгарні або пишіть у повідомлення сторінки.

Міжнародний благодійний фонд Гарних справ передає речі, наприклад, сім'ям, які не можуть самотужки придбати собі необхідне. Можете особисто привезти речі на вул. Саксаганського, 77 з 11:00 до 16:00 в будні дні. Заздалегідь домовтеся за номером 044 289 00 79.

Фундація Дарини Жолдак займається популяризацією читання. Фундація не збирає книги, але їх можна принести до Центральної бібліотеки Солом’янського району Києва за адресою вул. Освіти, 14 А (з 11:00 до 19:00 у будні, крім п’ятниці, та з 10:00 до 18:00 у вихідні). Зібрану літературу фундація поширює по інших бібліотеках і дитбудинках.

Приходьте з непотрібними речами до християнської церкви "Філадельфія" (вул. Голосіївська, 57, ст. м. Голосіївська) з 10:00 до 21:00. Підійдіть до триповерхової будівлі з червоної цегли "Соціальний центр", розташованої за головним корпусом. Адреса: вул. Голосіївська, 57 б.

Благодійний магазин "Ласка" працює так: одні люди віддають речі до магазину, інші — їх купують. 60-80% речей "Ласка" передає на гуманітарну допомогу до дитбудинків, будинків соціального типу, центрів для людей з інвалідністю, шкіл-інтернатів тощо. Продають тут 20-40% з усіх речей. Магазини "Ласка" працюють на вул. Липинського, 3 та вул. Малопідвальній, 15 з 10:00 до 21:00 щодня без вихідних. Що тут приймають, а що ні, як підготувати речі та які книжки можна принести — дізнайтеся за посиланням: cutt.ly/MzmO1aI.

Благодійний фонд "Карітас Київ" приймає одяг, взуття, текстиль на вул. Микитенка, 7б. Найбільше тут потрібна постільна білизна. Працівники фонду виперуть у власній пральні та передадуть проєкту "Домашня опіка", що піклується про самотніх літніх людей, які не можуть пересуватися самостійно. Також фонд повідомив, що дитячого та жіночого одягу кияни приносять вдосталь, а от речі для чоловіків — у дефіциті. "Карітас Київ" попереджають, що не мають можливості приймати великі об'єми речей, тож просять приносити не більш як 10 пакетів одягу.

Червоний Хрест України організував по всій країні благодійні пункти. Ними користуються люди, які через важку життєву ситуацію не можуть самостійно купувати одяг, взуття, товари хатнього вжитку тощо. У Києві ви можете обрати будь-яку адресу з переліку за посиланням: cutt.ly/dwmIOPk (перш ніж їхати за якоюсь з адрес, обов'язково зателефонуйте за вказаними номерами).

Благодійний фонд "СВЕТР" допомагає дорослим онкохворим. Одяг, взуття, книги, предмети інтер’єру, аксесуари можна приносити щодня з 16:00 до 20:00 за адресою вул. Шовковична 39/1 — це територія Олександрівської клінічної лікарні. Вам потрібен корпус №6, 1 поверх. Тут розташований склад фонду. Найякісніші речі продають, а отримані за продаж кошти — спрямовують на допомогу для дорослих онкохворих людей. Решту грошей віддають малозабезпеченим людям. Контактний номер: 063 454 55 52 (Федоренко Альона). Ось посилання на Instagram-акаунт фонду: cutt.ly/5zmJXul.

Кенгуруш — це соціальний проєкт для допомоги малозабезпеченим сім'ям у селах України — не адресно, а відразу багатьом селам, зокрема у прифронтових ділянках. Особливо бракує інвалідних візків, милиць, ходунків, памперсів, ліків, шкільного приладдя, їжі. Як передати речі: cutt.ly/AzmNAAZ. Як підтримати "Кенгуруш": cutt.ly/GzmN3rE. Фотозвіти можна побачити тут: cutt.ly/JzmMjID. Контактний номер: +38067 458 1003.

goodbuyfashion — це комісійний магазин люксових брендів, відкритий ще 2005 року. Як це працює: ви хочете віддати сумку Karl Lagerfeld, приносите її до комісійного магазину, тут її оцінюють, відшкодовують вам собівартість сумки та виставляють її на продаж. Речі на комісію приймають у гарному або дуже гарному стані після попереднього узгодження по фото. Речі, які так і не вдалося продати, goodbuyfashion віддають до благодійного магазину "Ласка". Адреса: вул. І. Франка, 15, кв. 1 (арка), код домофону 1. Працюють із понеділка до п'ятниці (12:00-19:00), з суботи до неділі (14:00-19:00). Контактний телефон: 063 454 55 52.

На автозаправних станціях OKKO з 2014 року розташовані благодійні контейнери для збору вживаних речей — одягу, взуття та книжок. Де можна залишити речі: cutt.ly/Zzm4rsf. Гаряча лінія мережі ОККО: 0 800 501 101.

Цілком можливо, що в найближчій від вас церкві збирають речі для нужденних людей.

Якщо одяг зовсім старий і непридатний для використання, варто звернутися до притулків для тварин. За допомогою теплих курток, шуб, пальто та ковдр можна утеплити клітки, у яких живуть тварини.

Спробуйте також скористатися численними групами на кшталт Поділись від щирого серця у Facebook.

Як повідомляла ЕкоПолітика, у Херсоні учасники шкільної екологічної команди розпочали переробляти пластикові кришечки та інші відходи на дизайнерські речі.

Теги:
Читайте також
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле

Результати розслідування пожежі все ще чекаються

Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького