Данські компанії отримають $109 мільйонів на зелений перехід shutterstock

Данські компанії отримають $109 мільйонів на зелений перехід

Катерина Бєлоусова

25% цієї суми спрямують на проєкти, що безпосередньо пов’язані з зеленим переходом

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписав угоду з данським банком Ringkjøbing Landbobank про надання малим і середнім підприємствам $108,6 мільйона для підтримки їхнього зеленого переходу.

Інвестиції підтримають проєкти відновлюваної енергії та сталого розвитку, а також підвищення енергоефективності, повідомляє Rigzone.

"Ми можемо надати таку підтримку, фінансуючи інвестиції, які виведуть наших клієнтів на новий рівень зеленого переходу в їхній галузі", — сказав генеральний директор Ringkjøbing Landbobank Джон Фіскер. 

Зазначається, що близько 25% цієї суми спрямують на проєкти, що безпосередньо пов’язані з зеленим переходом у Данії та в ЄС. 

Віцепрезидент ЄІБ Томас Острос наголосив, що зелений перехід супроводжується особливими проблемами фінансування і така співпраця допоможе підтримувати екологічні зусилля.

"Основним пріоритетом для Групи ЄІБ є забезпечення того, щоб підприємства мали доступ до потрібного типу фінансування", – додав він.

Зазначається, що хоча фінансування призначене в основному для МСП, його зможуть отримати і більші підприємства. Ringkjøbing Landbobank може визначати розподіл посередницьких позик у цій структурі.

Нагадаємо, Єврокомісія схвалила програму з виділення для Польщі €300 мільйонів для підтримки працівників, які втратять роботу через закриття вугільних шахт та електростанцій.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у звіті Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) заявили, що протягом 2025-2100 років загальна вартість бездіяльності оцінюється в $1266 трильйонів, тобто ціна кліматичних дій нижча за бездіяльність.

Читайте також
Україна може не отримати €4,4 мільярда від ЄС на зелений перехід через війну – експертка
Україна може не отримати €4,4 мільярда від ЄС на зелений перехід через війну – експертка

Кошти з програм для зеленого переходу України були перенаправлені на підтримку під час війни

Створена перша у світі класифікація зелених фінансів
Створена перша у світі класифікація зелених фінансів

Класифікації визначається поведінкою її протогоністів із зеленими цілями та бажанням галузі охопити нові типи комерційних додатків

Великобританія оновить Стратегію зеленого фінансування
Великобританія оновить Стратегію зеленого фінансування

Оновлена ​​стратегія зеленого фінансування підведе підсумки досягнутого на сьогоднішній день і встановить гарантії фінансової підтримки щодо енергетичної безпеки, клімату та навколишнього середовища

У Канаді запустили програму гарантування позик для вуглецевої промисловості
У Канаді запустили програму гарантування позик для вуглецевої промисловості

Програма має допомогти банкам і компаніям досягти своїх цілей і чистих нульових викидів до 2050 року