Будівельні відходи й каналізаційні стоки: екопатруль здійснив рейд під Дніпром

Будівельні відходи й каналізаційні стоки: екопатруль здійснив рейд під Дніпром

Олена Яценьо

Cкиди забруднюють повітря, землю та річку Дніпро

Громадське формування "Екопатруль" під час чергового рейду виявило скид каналізаційних вод, який здійснює ПрАТ "Дніпровський крохмале-патоковий комбінат".

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" заявила голова ГФ "Екопатруль" Тетяна Лампіка. Вона оприлюднила серію коротких відеороликів, на яких прокоментувала забруднення підприємством КПК довкілля в місті Дніпровське.

На відео екоактивістка показала каналізаційний струмок та трубу, звідки здійснюється злив стічних вод після очисних споруд КПК.

Члени "Екопатруля" стверджують, що ці скиди забруднюють повітря, землю та річку Дніпро, що призводить до "цвітіння" водойми та замору риб

Лампіка також зафільмувала на телефон будівельні відходи, які вивезли з території комбінату та розмістили просто неба. За її оцінками, такими діями підприємство завдало довкіллю збитків приблизно на 10 млн грн.

Згідно з відкритими даними, ПрАТ "Дніпровський крохмале-патоковий комбінат" входить до корпорації експрезидента Петра Порошенка.

Голова "Екопатруля" також закликала Національну поліцію, Державну екологічну інспекцію та Дніпропетровську обласну прокуратуру звернути увагу на розслідування активістів.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про забруднення річки Інгулець десятком шкідливих речовин через скид у ставок-накопичувач шахтних вод.

Читайте також