BP, RWE і Total збудуть офшорні вітрові електростанції у Британії shutterstock

BP, RWE і Total збудуть офшорні вітрові електростанції у Британії

Їхня загальна потенційна потужність становить близько 8ГВт

Британська нафтогазова компанія BP, німецький енергетичний концерн RWE і французький нафтовий гігант Total виграли тендер на право оренди морських ділянок, які перебувають у власності Британської корони, для будівництва офшорних вітрових електростанцій.

За результатами було виділено шість морських ділянок для будівництва майже 8 ГВт вітрових парків, пише Reuters.

Очолила торги ВР, запропонувавши приблизно на 80% більше, ніж у середньому в її конкурентів на аукціоні по ділянках у водах навколо Англії і Уельсу, області, з якою вона давно знайома за своїми нафтовими операціями. Вона придбала два майданчики потужністю 1,5 ГВт в Ірландському морі з пропозицією опційної плати в розмірі 154 000 фунтів стерлінгів за мегават на рік.

Зокрема, Великобританія, найбільший у світі офшорний ринок вітроенергетики, планує до 2030 року виробляти третину своєї електроенергії за допомогою вітропарків у межах зусиль із досягнення мети з чистих нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Компанія RWE Renewables, найбільший виробник електроенергії в Німеччині і третя за величиною компанія в галузі відновлюваної енергетики в Європі після Iberdrola і Enel, отримала дві ділянки, на яких можна побудувати 3 ГВт вітроенергетичних потужностей в Північному морі в Dogger Bank біля північно-східного узбережжя Англії.

Консорціум за участю французької нафтової компанії Total й інвестиційного фонду Macquarie Green Investment Group придбав ділянку на 1,5 ГВт на британському узбережжі Східної Англії.

Жюльєн Пуже, старший віцепрезидент Total з відновлюваних джерел енергії, заявив: "Цей успіх заснований на нашому історичному досвіді роботи на шельфі Великобританії та прокладає шлях до розширення нашої пропозиції в галузі поновлюваних джерел енергії в країні відповідно до нашої стратегії перетворення в енергетичну компанію широкого профілю".

Окрім того, ділянку потужністю 480 МВт придбала Offshore Wind Limited – спільне підприємство іспанської Cobra Group і британської Flotation Energy.

Як повідомляла ЕкоПолітика, Південна Корея побудує найбільшу в світі вітрову електростанцію вартістю $43,2 млрд у межах програми з прискорення екологічно безпечного відновлення після пандемії COVID-19.

Читайте також
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей

На Полтавщині планують встановити ВЕС площею 47 тисяч гектарів
На Полтавщині планують встановити ВЕС площею 47 тисяч гектарів

Проєкт має вирішити проблеми, пов'язані з енергетичною системою України, а також сприяти розвитку "зеленої енергетики"

На Одещині завдяки зеленій енергетиці не застосовують графіки відключення світла
На Одещині завдяки зеленій енергетиці не застосовують графіки відключення світла

Водночас ремонтні роботи тривають, тому можливі обмеження у разі збільшення навантаження