Аномальна спека в Канаді: екологи заявили про загибель мільярда морських тварин Shutterstock

Аномальна спека в Канаді: екологи заявили про загибель мільярда морських тварин

Молюски, равлики, морські зірки та мідії просто зварились у гарячій воді

У Канаді через підвищення температури повітря до аномальних показників могли загинути приблизно 1 мільярд морських тварин.

Про це розповів морський біолог з Університету Британської Колумбії Крістофер Харлі, передає УкрЕкоАльянс.

Екологічна катастрофа сталась у районі Ванкувера. За словами науковця, "берег хрумтів", бо один із пляжів цілком вкрився порожніми раковинами мідії.

Уздовж цього берега зафіксували аномальну температуру – понад 50 градусів за Цельсієм.

Як зазначається, молюски, равлики, морські зірки та мідії просто зварились у гарячій воді.

Крім того, Харлі повідомив, що загинули також риби й устриці.

На думку вчених, катастрофа матиме вплив на якість води, адже мідії та молюски фільтрували воду та створювали придатні для життя умови для інших видів морських тварин.

За прогнозами біолога, популяція мідій відновиться протягом 2 років. Однак іншим видам, зокрема й морським зіркам, для цього знадобиться більше часу.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про екологічну катастрофу у Київському морі, де стався масовий мор риби. Берег водосховища засипало мертвою рибою. За словами очевидців, трупи судаків розтягнулися на декілька кілометрів уздовж водойми, а також у мілководді.

Результати перевірки якості води у Київському водосховищі вказали на перевищення показників споживання кисню. Причинами цього можуть бути різке підвищення температури і, як результат, цвітіння води через активне розмноження водоростей.

Читайте також
Вчені прогнозують десятки мільйонів смертей через глобальне потепління
Вчені прогнозують десятки мільйонів смертей через глобальне потепління

Цей песимістичний прогноз також стосується й України

Мінус гауда та діжонська гірчиця: названі продукти, які зникнуть через зміну клімату
Мінус гауда та діжонська гірчиця: названі продукти, які зникнуть через зміну клімату

Традиційні страви можуть бути втрачені для кухонь багатьох країн – від Скандинавії, Франції та Нідерландів до Туреччини