120 рейдів та 102 порушення: на Поліссі підвели підсумки сезону полювання facebook.com/rusevivan

120 рейдів та 102 порушення: на Поліссі підвели підсумки сезону полювання

Катерина Бєлоусова

У лютому 2022 року буде проводитись полювання на лисицю червону та інших хижих тварин

У Поліссі протягом мисливського сезону 2021-2022 державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели 120 рейдових заходів, під час яких виявлено 102 порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема незаконне добування червонокнижних тварин.

По усіх виявлених порушеннях складено адміністративні матеріали та винесено постанови по притягненню винних осіб до адміністративної відповідальності, повідомляє Держекоінспекція у Facebook.

У Житомирському районі в Коростишівській ТГ на території мисливського клубу "Хантер" браконьєри вполювали вагітну самку лося. Розмір компенсації за знищення червонокнижної тварини склав 195 тисяч гривень.

Також ДЕІ повідомило, що у лютому 2022 року буде проводитись полювання на лисицю червону та інших хижих тварин, щоб зменшити чисельність хижих тварин в мисливських угіддях. 

Такі полювання проводяться по відстрільним карткам у присутності посадових осіб, а саме єгерського складу, користувачів мисливських угідь. 

“Заходи державного нагляду (контролю) по виявленню порушників правил полювання проводитимуться і надалі, адже окремі любителі пополювати, іноді забувають про закінчення сезону полювання”, – сказано в матеріалі.

Нагадаємо, у Чернівецькій області браконьєри вчинили жорстоке та зухвале вбивство.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Одещині поліція знайшла браконьєра, який полював у заповіднику.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання