OKKO відкрила в Одесі АЗК із сонячними панелями замість даху ОККО

OKKO відкрила в Одесі АЗК із сонячними панелями замість даху

Зоряна Бердник

У 2021 році "ОККО" має намір інвестувати в розвиток сонячних джерел енергозабезпечення понад 40 млн грн

Мережа АЗК "ОККО" відкрила в Одесі, за адресою – вул. Пестеля, 2А, новий автозаправний комплекс, який має унікальну архітектурно-інженерну конструкцію – роль покриття над операторною, літньою терасою, навісом над зоною паливно-роздавальних колонок і перехідним навісом відіграють сонячні панелі.

Про це повідомили на офіційному сайті компанії в п'ятницю, 18 червня.

Очікується, що завдяки такому рішенню АЗК покриватиме до 70% своїх потреб в електроенергії коштом власної генерації, а в найбільш сонячні місяці навіть зможе забезпечувати себе електроенергією повністю.

За інформацією компанії, усього на новому АЗК встановлено 316 сонячних панелей загальною площею покриття 622 квадратних метри. Згідно з прогнозами, вони зможуть генерувати понад 130 тисяч кіловатт-годин електроенергії на рік.

Зазначається, що мережа "ОККО" інвестувала в цей проєкт понад 2 мільйони гривень. Найближчим часом компанія планує розмістити сонячні електростанції ще на більш як 80 своїх заправках у різних регіонах України.

"Новий автозаправний комплекс в Одесі унікальний і за дизайном, і за функціоналом. Ми бачили схожі заправки в Угорщині, інших державах Європи, але в Україні це перший такий об’єкт, – сказав віцепрезидент мережі "ОККО" з розвитку й технічного забезпечення Олександр Гегедиш. – Наша компанія уже використовує сонячну енергію у своїй діяльності й надалі активно розвиватиме цей напрям, адже ми розглядаємо його не тільки в контексті бізнес-вигоди, а й із погляду розвитку альтернативних джерел енергозабезпечення, збереження вичерпних ресурсів як у межах компанії, так і в країні загалом".

У компанії розповіли, що одеський АЗК на вулиці Пестеля – це вже 11 автозаправний об’єкт у мережі "ОККО2, де працюють сонячні панелі.

Окрім того, найбільшу в Західній Україні фасадну сонячну електростанцію змонтовано на будівлі головного офісу компанії у Львові. Вона складається майже з 1 000 панелей, які покривають 7-поверхову споруду.

Додають, що впродовж 2021 року "ОККО" має намір інвестувати в розвиток сонячних джерел енергозабезпечення понад 40 мільйонів гривень.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про 10 найефективніших сонячних панелей у 2021 році.

Нагадаємо, що в Києві мешканці багатоповерхівки здали дах будинку в оренду під сонячні панелі.

Читайте також
США різко збільшили мито на китайські сонячні панелі 
США різко збільшили мито на китайські сонячні панелі 

Китай негайно пообіцяв вжити заходів у відповідь

270 українських медзакладів отримають сонячні електростанції за 2023-2024 рр. – Андрій Герус
270 українських медзакладів отримають сонячні електростанції за 2023-2024 рр. – Андрій Герус

Близько чверті з них разом із електростанціями одержать також установки по зберіганню енергії

Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"
Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"

Програма "Сонячна енергія для всіх" пропонує безкоштовні або дешеві сонячні панелі на даху