Привласнив землю й майно на 3 млн грн: на Львівщині судитимуть керівника лісгоспу dbr.gov.ua

Привласнив землю й майно на 3 млн грн: на Львівщині судитимуть керівника лісгоспу

Ганна Велика

До оборудки причетні щонайменше ще 4 особи

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України завершили досудове розслідування щодо керівника державного підприємства "Славське лісове господарство", який привласнив землі та майно лісгоспу у курортній зоні Львівської області.

Про це повідомили у ДБР.

Зловмисник “накинув оком” на так званий “будинок лісника” на одній із ділянок підпорядкованого йому держпідприємства. Після реконструкції за кошти лісового господарства площа будівлі склала понад 200 кв. м, а загальна вартість землі та будинку оцінювалася у понад 3 млн грн.

dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua.

Щоб отримати “ласий шматочок” у курортній зоні, посадовець скористався своєю посадою голови постійної комісії з питань землекористування селищної ради Славської об'єднаної територіальної громади Львівській області. Він звернувся від імені своєї дружини до селищної ради за дозволом щодо виготовлення проєкту землеустрою для відведення земельної ділянки для ведення особистого господарства.

dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua.

Під час складання проєкту найняті зловмисником три інженери-землевпорядники “забули” вказати, що земля разом із будівлею належить лісгоспу. На підставі цього підробленого документу Славська сільська рада надала землю дружині чиновника. Але зареєструвати право власності на землю подружжю зловмисників не вдалося, оскільки їх викрили правоохоронці.

Тепер весела компанія із 5 осіб – керівника лісгоспу, його дружини та трьох корумпованих інженерів – отримала обвинувачення у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні (ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

У ДБР повідомили, що досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють всіх залучених до протиправної оборудки осіб.

Нагадаємо, про оголошення підозри 5 фігурантам у цій справі Офіс Генерального прокурора повідомив у березні цього року. Рішення про передачу землі дружині керівника лісгоспу затвердили у лютому 2022 року. Прокурори розповіли, що для прикриття незаконних дій за заявою дружини депутата селищна рада скасувала свої попередні рішення.

Також днями ЕкоПолітика розповідала про керівника Національного природного парку "Хотинський", який “погорів” на хабарі у $65 000. Також ми писали про те, що керівник та троє учасників організованої злочинної групи, які обіймали посади у ДП “Кутське лісове господарство” та з 2018 року займалися незаконними рубками, постануть перед судом.

Читайте також
Вирубки дерев у Чорнобильському заповіднику: працівників оштрафували на 510 грн
Вирубки дерев у Чорнобильському заповіднику: працівників оштрафували на 510 грн

Порушення у зоні відчуження мають систематичний характер і мізерні штрафи їх не зупинять

На хабарі у $65 000 “погорів” керівник нацпарку на Буковині 
На хабарі у $65 000 “погорів” керівник нацпарку на Буковині 

Тепер йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

У нацпарках діють масштабні тіньові схеми продажу деревини, – колишні співробітники
У нацпарках діють масштабні тіньові схеми продажу деревини, – колишні співробітники

Виявилося, що тільки четверта частина закладів публічно звітує про об’єми рубок та вартість проданих дерев