Мер Херсону попросив містян сортувати сміття, щоб комунальникам було легше Shutterstock

Мер Херсону попросив містян сортувати сміття, щоб комунальникам було легше

Олена Яценьо

Він закликав херсонців тримати в порядку свої двори

Міський голова Херсону Ігор Колихаєв звернувся до жителів міста з проханням сортувати сміття, щоб полегшити роботу комунальним службам, які попри вторгнення російських окупантів і постійну небезпеку, продовжують прибирати в місті.

Своє прохання до херсонців він опублікував у соціальній мережі Facebook під час чергового ранкового звернення з останніми новинами.

"Ураховуючи всі складності вивезення та утилізації, будь ласка, постарайтеся його (сміття. — Ред.) а) сортувати, б) щільно складати: пляшки, пакети поки що скручувати, щоб вони займали менший обсяг", — написав Колихаєв у соцмережі.

Херсонський мер наголосив, що комунальники — такі ж люди, як і всі, і також бояться пострілів й окупантів. Попри небезпеку вони виходять у місто і прибирають.

"Якщо ви в змозі самоорганізуватися, зробіть це — тримайте в порядку свої двори, приватні сектори, довколишні території тощо. Допомагаймо одне одному. Ви питаєте в коментарях, чим допомагати, якщо немає роботи. Відповідаю — ось цим", — сказав очільник Херсону.

Додамо також, що компанія "ХАКС" попередила жителів Херсона та Херсонської міської територіальної громади, що, на жаль, з технічних причин з 11.03.2022 по 14.03.2022 (включно) спецтехніка групи компанії ХАКС не зможе вийти на маршрути, вивезення побутових відходів здійснюватися не буде.

Роботи з вивезення ТПВ буде поновлено за першої можливості.

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Херсоні група компаній ХАКС очистила місто від сміття, що накопичилося за дні війни. Зокрема, херсонські комунальники ліквідували близько 30 стихійних звалищ в місті.

Читайте також
Українцям розповіли про цікаві речі, які можна виготовити зі сміття
Українцям розповіли про цікаві речі, які можна виготовити зі сміття

Від соломи до велосипедних запчастин — будь-які відходи можна використати повторно

На Київщині учні зібрали понад 60 кг пластикових кришечок для виробництва дронів
На Київщині учні зібрали понад 60 кг пластикових кришечок для виробництва дронів

Учні ліцею підтримали ініціативу з охорони навколишнього середовища

Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині
Як працює сортувальна станція сміття на Львівщині

Працівники щодня на механічній лінії вручну перебирають близько 7-10 тонн, які привозять зі Львова та довколишніх громад

В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття
В Ужгороді школярі впродовж місяця будуть вчитися сортувати сміття

Екоініціатива охопить усі школи обласного центру