BP, RWE і Total збудуть офшорні вітрові електростанції у Британії shutterstock

BP, RWE і Total збудуть офшорні вітрові електростанції у Британії

Їхня загальна потенційна потужність становить близько 8ГВт

Британська нафтогазова компанія BP, німецький енергетичний концерн RWE і французький нафтовий гігант Total виграли тендер на право оренди морських ділянок, які перебувають у власності Британської корони, для будівництва офшорних вітрових електростанцій.

За результатами було виділено шість морських ділянок для будівництва майже 8 ГВт вітрових парків, пише Reuters.

Очолила торги ВР, запропонувавши приблизно на 80% більше, ніж у середньому в її конкурентів на аукціоні по ділянках у водах навколо Англії і Уельсу, області, з якою вона давно знайома за своїми нафтовими операціями. Вона придбала два майданчики потужністю 1,5 ГВт в Ірландському морі з пропозицією опційної плати в розмірі 154 000 фунтів стерлінгів за мегават на рік.

Зокрема, Великобританія, найбільший у світі офшорний ринок вітроенергетики, планує до 2030 року виробляти третину своєї електроенергії за допомогою вітропарків у межах зусиль із досягнення мети з чистих нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Компанія RWE Renewables, найбільший виробник електроенергії в Німеччині і третя за величиною компанія в галузі відновлюваної енергетики в Європі після Iberdrola і Enel, отримала дві ділянки, на яких можна побудувати 3 ГВт вітроенергетичних потужностей в Північному морі в Dogger Bank біля північно-східного узбережжя Англії.

Консорціум за участю французької нафтової компанії Total й інвестиційного фонду Macquarie Green Investment Group придбав ділянку на 1,5 ГВт на британському узбережжі Східної Англії.

Жюльєн Пуже, старший віцепрезидент Total з відновлюваних джерел енергії, заявив: "Цей успіх заснований на нашому історичному досвіді роботи на шельфі Великобританії та прокладає шлях до розширення нашої пропозиції в галузі поновлюваних джерел енергії в країні відповідно до нашої стратегії перетворення в енергетичну компанію широкого профілю".

Окрім того, ділянку потужністю 480 МВт придбала Offshore Wind Limited – спільне підприємство іспанської Cobra Group і британської Flotation Energy.

Як повідомляла ЕкоПолітика, Південна Корея побудує найбільшу в світі вітрову електростанцію вартістю $43,2 млрд у межах програми з прискорення екологічно безпечного відновлення після пандемії COVID-19.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей