Мережа “Епіцентр” впроваджує новий проєкт “Еко контроль” фото з Facebook "Епіцентру"

Мережа “Епіцентр” впроваджує новий проєкт “Еко контроль”

Людмила Гончаренко

Ціль проєкту – навчити українських споживачів розуміти значення знаків екомаркування

З нагоди Всесвітнього Дня екомаркування (World Ecolabel Day), який цьогоріч відзначався 14 жовтня, мережа торговельних центрів “Епіцентр” започаткувала новий проєкт “Еко контроль”. Його ціль навчити працівників та споживачів мережі відрізняти різні типи екомаркування товарів,  розуміючи  їх значення. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

До цієї дати компанія "Епіцентр К" підписала з провідними навчальними, науковими і громадськими організаціями Меморандум про співпрацю з метою реалізації інформаційно-просвітницької кампанії, спрямованої на сприяння сталому споживанню та формуванню в Україні ринку зелених товарів. 

Підписання Меморандуму є одним із послідовних кроків  реалізації затвердженої компанією екологічної політики, яка відображає зобов’язання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та спрямована на системне поліпшення показників екологічної дієвості всієї мережі “Епіцентр”.

Зокрема, мережа бере на себе зобов'язання  розширювати асортимент екологічної продукції, перевіряти належне оформлення документів, що надають право на маркування товарів екологічними та органічним маркуванням, тим самим запобігаючи введенню в оману споживачів. 

Для цього разом з партнерами запроваджуються спеціальні навчальні програми для категорійних менеджерів, які будуть системно перевіряти наявність у товару не лише еко-значка, а ще й відповідного сертифіката. Спеціально з цією метою “Епіцентр” підготував інформаційні брошури та серію відеороликів, які допомагають підвищити екологічну компетентність. 

“Прийняття екополітики компанії стало логічним продовженням усіх еко-ініціатив, які “Епіцентр” системно та свідомо інтегрує у свою щоденну роботу. Цього разу ми пішли далі: взяли на себе зобов'язання сприяти сталому споживанню та формуванню в Україні ринку екологічних товарів. Ми хочемо навчити українських споживачів розуміти значення знаків екомаркування”, прокоментував заступник генерального директора, директор з роздрібної торгівлі "Епіцентр К" Володимир Гончаров.

За словами президента ВГО "Жива планета" Світлани Берзіної, “Епіцентр” є першою в Україні торговою мережею, що впроваджує системний підхід до екологізації діяльності та допомогає споживачам купувати дійсно екологічну, натуральну і органічну продукцію в різних категоріях.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що Україна запровадить спецмаркування побутової техніки відповідно до норм ЄС.

Читайте також
Українцям держава буде відшкодовувати витрати на будинкові СЕС
Українцям держава буде відшкодовувати витрати на будинкові СЕС

Взяти участь у програмі "ГрінДІМ" зможуть ОСББ та ЖБК

Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику

Яку кількість фахівців довкіллєвих спеціальностей щороку готують українські ЗВО

Екологічні збитки внаслідок обстрілу порту в Одеській області становлять майже 309 млн грн
Екологічні збитки внаслідок обстрілу порту в Одеській області становлять майже 309 млн грн

Внаслідок вибуху в атмосферу потрапило понад 36 тис. тонн діоксиду вуглецю

ТОП-10 найбільш забруднених міст України у 2023 році
ТОП-10 найбільш забруднених міст України у 2023 році

Загальний рівень забруднення атмосферного повітря в Україні оцінювався як підвищений