"Толока до Покрови" та екологічна освіта: у яких заходах узяти участь цього тижня Shutterstock

"Толока до Покрови" та екологічна освіта: у яких заходах узяти участь цього тижня

Олена Яценьо

Цікаві події для дітей і дорослих у сфері екоосвіти

У другій декаді жовтня світ відзначає День екологічної освіти. В Україні цей тиждень із 11 по 17 жовтня пройде переважно під знаком цього дня.

Де можна безплатно опанувати екологічні навички, як вчасно зареєструватися й долучитися до важливих подій — читайте на сайті ЕкоПолітика.

  • У вівторок, 12 жовтня, з нагоди Всесвітнього дня перелітних птахів на популярному відеохостингу YouTube вийде безплатний цикл програм про червонокнижних тварин України.

Це проєкт для школярів під назвою "Червоні рюкзаки", який присвячено захисту тварин.

"Червоні рюкзаки" — це п’ять програм для дітей молодшого й середнього шкільного віку, що розповідають про диких тварин, птахів і риб, яких занесено до Червоної книги України та які перебувають на межі зникнення. Зйомки відбулися влітку в унікальному містечку Вилкове, Дунайській дельті та на Тузлівських лиманах. Програми присвячено таким тваринам: кіт лісовий, пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, сиворакша”, — йдеться в повідомленні.

Виробництво проєкту здійснила кінокомпанія "Добранічфільм" за підтримки Українського культурного фонду.

  • Цього дня з 10:00 до 12:30 на платформі Zoom відбудеться онлайн-семінар "Нові критерії СПЗ та стандарти екомаркування".

Учасники семінару: Мінекономіки, Міндовкілля, Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Програма ООН з навколишнього середовища, експерти, замовники сфери публічних закупівель, постачальники, представники бізнесу та неурядові організації.

Участь у семінарі безплатна. Зареєструватися можна за цим посиланням.

Зверніть увагу, що посилання для доступу до семінару буде надано відразу після завершенню реєстрації. Його потрібно скопіювати і приєднатися до роботи 12 жовтня о 10:00.

  • Також 12 жовтня на Сумщині відбудеться еколого-економічний форум "Успішні громади".

Форум розпочнеться о 10:00 в Конгрес-центрі СумДУ за участю керівництва Сумської облдержадміністрації

Участь у форумі також візьмуть представники обласної влади, провідні науковці Сумщини, керівники громад із Київської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької областей та експерти.

Серед головних тем форуму — "Громади в управлінні відходами: історії успіху", екологічні проєкти для громад, стратегічне планування громад та муніципальна взаємодія у питаннях охорони довкілля.

  • Із 8 до 14 жовтня в Запоріжжі триває марафон із прибирання "Толока до Покрови".

Масштабну акцію проводять у семи районах Запоріжжя ще й із нагоди дня міста. Учасники цього флешмобу зможуть узяти участь у конкурсі.

Для цього потрібно виконати такі умови:

  • опублікувати на своїй сторінці в соцмережах фото, що демонструватиме вигляд обраної локації до та після прибирання;
  • додати хештег #толокадопокрови;
  • поставити позначку Запоріжжя / Zaporizhzhia.

Організатори оберуть переможця випадковим чином і вручать йому головний подарунок.

Також можна взяти участь у конкурсі, представивши свій район, і отримати спеціальний комплект подарунків. Умови участі такі ж, але до всього треба додати ще й хештег свого району. Наприклад, #толокадопокрови_комунарський чи #толокадопокрови_хортицький.

Яким саме буде головний приз і спеціальний комплект подарунків, поки не розголошують.

Shutterstock

Зазначимо, що прибирання та впорядкування територій населених пунктів напередодні свята Покрови відбудеться в багатьох містах України.

  • Окрім того, 14 жовтня, у День екологічної освіти, проведуть низку освітньо-виховних заходів у школах, де в учнів виховуватимуть екосвідомість.
  • До 17 жовтня триває реєстрація на безплатне онлайн-навчання про компостування органіки в багатоквартирному будинку.

Наприкінці навчання проведуть тестування. У разі успішного складання учасники отримають сертифікат про успішне проходження курсу та звання "сафарі-амбасадора з компостування".

Також учасники курсу зможуть узяти участь у конкурсі, переможцям якого організатори та експерти допоможуть налагодити процес компостування, а також запровадити бізнес-модель із реалізації компосту.

Щоб зареєструватися на навчання, треба заповнити форму. Після цього на вказану під час реєстрації електронну пошту організатори надішлють детальну програму та посилання для участі в навчанні.

Читайте також
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд

У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки