Україна візьме участь у Всесвітній виставці "ЕКСПО-2020" shutterstock

Україна візьме участь у Всесвітній виставці "ЕКСПО-2020"

Людмила Гончаренко

Очікується понад 190 країн-учасниць та близько 25 млн відвідувачів

 Із 1 жовтня 2021 року по 31 березня 2022 року в м. Дубай (ОАЕ) Україна братиме участь у Всесвітній виставці "ЕКСПО-2020". Це одна із найпрестижніших виставкових подій в світі, на якій очікується понад 190 країн-учасниць та близько 25 млн відвідувачів.

Про це повідомляє сайт Держенергоефективності.

Ведеться активна організаційна робота для того, аби гідно представити Україну на цій виставці. З цього приводу під головуванням заступника Міністра економіки України Михайла Лева відбулося Сьоме засідання Координаційного комітету з підготовки та забезпечення участі України у Всесвітній виставці “ЕКСПО-2020”. Серед учасників цього засідання – голова Держенергоефективності Валерій Безус.

На зустрічі було обговорено і схвалено низку рішень, пов’язаних із підготовкою до відкриття павільйону, а також організацією заходів.

Вже у перший тиждень Всесвітньої виставки, 4 жовтня 2021 року, відбудеться вагома подія, а саме святкування Національного дня України. Це найкраща нагода привернути максимальну увагу світової спільноти та презентувати економічний, інвестиційний, науково-технічний потенціал.

Зокрема, у Національний день України планується проведення українсько-еміратського бізнес-форуму, одну з тематичних сесій якого буде присвячено питанням енергетики, енергоефективності та "зеленої" енергетики. Це відповідає одній з ключових підтем "ЕКСПО-2020" – сталому розвитку суспільства.

Важливо відзначити, що велика кількість українських компаній висловила бажання взяти участь у виставці та представити інноваційні продукти зі сфери ІТ-сектору, енергозбереження, кібербезпеки, транспорту, унікальні технології та продукти, які були створені в Україні.

ЕкоПолітика нагадує, що у Києві у Міжнародному виставковому центрі з 19 по 21 жовтня 2021 року відбудеться XIV Міжнародна виставка EcoEnergy Expo.

Читайте також
Українців закликали економити електроенергію кожного дня
Українців закликали економити електроенергію кожного дня

Зменшити навантаження на мережу може кожен

Електрифікація може зменшити споживання енергії до 2050 року згідно з планом EDF
Електрифікація може зменшити споживання енергії до 2050 року згідно з планом EDF

Електрифікація може зменшити споживання енергії транспортом, будівлями, а також викиди CO2

ОСББ у Коломиї можуть отримати відшкодування за енергозберігаючі заходи
ОСББ у Коломиї можуть отримати відшкодування за енергозберігаючі заходи

В Україні стимулюють впровадження енергозберігаючих заходів

Українцям розповіли, як зробити дім енергобезпечним
Українцям розповіли, як зробити дім енергобезпечним

"Розумний" лічильник та використання побутових приладів вночі дозволять економити на оплаті рахунків до 30–40%