Зруйнували один з поширених міфів про сортування сміття shutterstock.com

Зруйнували один з поширених міфів про сортування сміття

Романа Слісар

Досить поширені побоювання екоактивістів щодо того, що відсортовані відходи та відходи із загальних контейнерів змішують, не мають підстав.

Про це повідомило у Facebook екологічне підприємство "Рада".

"Найпоширеніше побоювання екоактивістів, які дотримуються поділу відходів – що відходи зі звичайних контейнерів і контейнерів для роздільного збору будуть завантажені в один і той же сміттєвоз. У Бучанському районі це, як мінімум, нелогічно", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сміття із загальних сірих контейнерів забирають звичайні сміттєвози, відповідно, ресурсоцінні компоненти не потрапляють на переробку.

"Якщо посортуєте, і кинете у наші контейнери для роздільного збору побутових відходів – вміст забирає наша спецмашина. Наші контейнери для роздільного збору обслуговуються тільки спеціальними автомобілями з маніпулятором. Ми займаємося тільки роздільним збиранням!", – наголошують на підприємстві.

Також повідомляється, що скло, пластик та метал окремі спецавтомобілі доставляють на сортувальний комплекс, де роздільний збір ще раз сортують вручну на напівавтоматичній сортувальній лінії.

"Навіть на цьому етапі відходи зі звичайного контейнера не зможуть змішатися з тими, що розділені", – зазначають у повідомленні.

"Макулатура у нас сортується за марками та відправляється на заводи з виробництва паперової продукції (частково папір переробляє наше підприємство, виготовляючи утеплювач "Ековату"), склобій потрапляє на Гостомельський склозавод, який знаходиться поряд. Полімери ми передаємо на переробні підприємства та частково переробляємо самі", – розповіли в "Раді".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні проведуть конкурс зі збору пластику. Для участі потрібно зареєструватися до 15 червня.

Читайте також
У День Довкілля волонтери UAnimals прибрали 20 тонн сміття
У День Довкілля волонтери UAnimals прибрали 20 тонн сміття

450 людей зібралися на весняний Марш прибирання UAnimals

Окупований Мелітополь потопає у смітті: росіяни бездіють
Окупований Мелітополь потопає у смітті: росіяни бездіють

За півтора року окупації Мелітополь перетворили на суцільне звалище

Куди скаржитись на незаконне сміттєзвалише: алгоритм дій
Куди скаржитись на незаконне сміттєзвалише: алгоритм дій

Найчастіше, встановити власника відходів майже неможливо