Зоозахисники розповіли, як живодер-догхантер Святогор уникнув покарання

Зоозахисники розповіли, як живодер-догхантер Святогор уникнув покарання

Катерина Бєлоусова

Догхантер розповідав на камеру, як сам труїть і вбиває тварин

Верховий Суд залишив у силі рішення попередніх судових інстанцій щодо виправдання горезвісного догхантера Олексія Святогора, якого обвинувачували у пропаганді жорстокості щодо собак.

Суд вирішив, що словосполучення "пропаганда культу насильства та жорстокості" описує винятково стосунки між людьми і не поширюється на висловлювання щодо тварин, рослин тощо, повідомляє громадська організація UAnimals у Facebook.

Зазначається, що чоловіка судили за статтею 300 Кримінального кодексу України.

Зоозахисники розповіли, що зі слів сторони обвинувачення, Святогор у 2013—2016 роках у різних передачах на телебаченні та радіо закликав до насильства та жорстокості щодо безпритульних собак. 

Вони додали, що його також обвинувачували в тому, що він намагався розповсюджувати аудіо та відео із пропагандою насильства та жорстокості щодо безпритульних собак. Це є порушенням вимоги статті 5 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

“По факту, він розповідав на камеру, як сам труїть і вбиває тварин. Справа тягнулася понад шість років. І ось – така жахлива крапка. Це тривожний сигнал для всього суспільства, для тварин і для людей – то що, зло може почуватися безкарним?”, – наголосили в UAnimals.

Зоозахисники закликали українців бути уважними та завжди реагувати на заклики до насильства над тваринами та на самі випадки насильства, а саме повідомляти про них у поліцію та в зоозахисні організації. 

“Ми не маємо права опускати руки”, – сказали вони.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд 29 листопада 2021 року залишив незмінним рішення першої інстанції, яким Шевченківський районний суд Києва виправдав догхантера Олексія Святогора, підозрюваного в пропагуванні жорстокого поводження з тваринами.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Обухові, Київська область, зоозахисники закликали поліцію захистити тварин від горезвісного догхантера з Києва Олексія Святогора. Він пообіцяв знищити безпритульних собак в обговоренні Facebook-спільноти “Підслухано Обухів”.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України