Глобальне потепління ускладнює вирощування картоплі сорту Russet Burbank, з якого виготовляють чіпси та картоплю фрі, зокрема в мережі ресторанів McDonald's.
Вищі температури впливають на вміст крохмалю, а отже і на смак, повідомляє Daily Mail.
В матеріалі пояснили, що через збільшення температури крохмаль у картоплі перетворюється на інші цукри та розподіляється по бульбі нерівномірно. Це також призводить до темних плям на чіпсах та картоплі фрі.
Зазначається, що у США у штаті Айдахо, який є лідером з виробництва картоплі, поля потерпають від посухи. Адже у горах випадає менше снігу, який до того ж тане швидше.
Автори підкреслили, що науковці та фермери працюють над створенням гібридних сортів картоплі, які є більш стійкими до зміни клімату. У 2016 році McDonald's довелося використовувати гібриди Blazer Russet та Clearwater Russet, хоча “золотим стандартом” залишається сорт Russet Burbank.
Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, зміна клімату може вплинути на смак вина, яке стане більш міцним, солодким та пряним, матиме менше додаткових квіткових ароматів.