Зʼявився порядок денний екокомітету ВРУ на 11 серпня: що розглянуть нардепи

Зʼявився порядок денний екокомітету ВРУ на 11 серпня: що розглянуть нардепи

Катерина Бєлоусова

Нардепи розглянуть лист стосовно заяви екокомітету щодо недопустимості діяльності на території рф систем міжнародної екологічної сертифікації

У четвер 11 серпня відбудеться засідання Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування в режимі відеоконференції.  

ЕкоПолітика підготувала для своїх читачів порядок денний комітету.

Нардепи розглянуть у другому читанні законопроєкт №6477 про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів щодо якого Комітет визначено головним.

Окрім того, за наявності висновку комітету з питань інтеграції України до ЄС також екокомітет розгляне законопроєкт №7581 про вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 щодо якого Комітет також визначено головним.

Комітет має подати свої пропозиції до таких законопроєктів:

  • законопроєкт №7532 щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки;
  • законопроєкт  №7577 щодо вдосконалення системи управління об’єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності;
  • законопроєкт №7616 щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури;
  • законопроєкт №7621 про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про критичну інфраструктуру" щодо поводження з побутовими відходами.

Також екокомітет розгляне лист народної депутатки, голови підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Юлії Овчинникової стосовно офіційної заяви екокомітету щодо встановлення санкцій на імпорт російської деревини та продуктів з неї, риби та морепродуктів, а також недопустимості діяльності на території рф систем міжнародної екологічної сертифікації.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до чотирьох нормативних актів, що регулюють питання користування надрами в Україні.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Міненерго ініціювало законопроєкт щодо підтримки виробництва “зеленої” електроенергії генеруючими установками споживачів, який передбачає заміну “зеленого” тарифу на нову модель підтримки Net billing.

Читайте також
Перший квартал року: що зробили в Міндовкіллі для реформи галузі охорони довкілля
Перший квартал року: що зробили в Міндовкіллі для реформи галузі охорони довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів провело чимало роботи, але корупційні ризики залишились

Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ
Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ

Законопроєкт скасовує процедуру ОВД для суцільних санітарних рубок для ділянок менше ніж 10 гектарів

Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”
Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”

Прийняття такого закону є частиною євроінтеграційних зобов'язань України