На Рівненщині лісівники пішли добровольцями на фронт. Фото facebook.com/profspilka.rivnelis

На Рівненщині лісівники пішли добровольцями на фронт. Фото

Катерина Бєлоусова

Вони також стали вправними військовими пожежниками

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 11 працівників "Рафалівського лісового господарства" з Рівненщини стали добровольцями єгерської бригади на фронті.

Це хлопці з державної лісової охорони, водії, механіки, які вміють тримати в руках зброю, розвести вогнище у дощ чи в сніг, керувати машиною та трактором, повідомляє “Профспілка лісівників Рівненщини” у Facebook.

“3 2014 року наш колектив займався волонтерством. Ми постійно допомагали воїнам, особливо тим нашим працівникам, які захищали Україну в зоні АТО-ООС. У цьому році настав й мій час”, – розповідає головний сержант роти 68-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України Віктор Іщик "Профком".

Серед добровольців є як молоді працівники, так і люди більш старшого віку. Їх лісівниче відділення у повному складі направили на службу до єгерської бригади. Служать вони всі разом, лише у різних підрозділах. 

facebook.com/profspilka.rivnelis facebook.com/profspilka.rivnelis facebook.com/profspilka.rivnelis

“Спершу на фронті навіть нам, лісівникам, було трошки важкувато. Бо ми ж працюємо у лісі, а тут у зоні відповідальності – в основному – степ. Лише поодинокі посадки й "острівки" масивів. Але скоро звикли і до цього”, – розповів Іщик.

В його роті 99,9% бійців – лісівники, єгері, мисливці, спортсмени-туристи та стрільці, родом із Волині, Львівщини, Івано-Франківщини, Закарпаття, Буковини. Вдома вони охороняли рідні ліси, "полювали" на браконьєрів, "чорних лісорубів", запобігали незаконним вирубкам, промислам.

“На "нулі" ми стали вправними мисливцями вже на російську нечисть. Успішно полюємо на окупантів та їхні танки, бронетранспортери, літаки, гвинтокрили. Наше рівненське братство тримається серед лідерів цього "полювання"”, – розповів він.

Також вони стали вправними військовими пожежниками, адже займань після обстрілів буває дуже багато. 

“Допомагаємо й мирному населенню. Боремося з ворогом з автоматом в одній руці та з пожежним рукавом в іншій”, – сказав Іщик. 

Він також додав, що завдяки командирам та волонтерам підрозділ має все необхідне обладнання та протипожежне й захисне спорядження. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, лісник з Чернігівщині, який понад 20 років охороняв ліси, після 24 лютого охороняє Україну у лавах ЗСУ.

Читайте також
В Україні планують створити перше виробництво водню та аміаку з відновлювальних джерел енергії
В Україні планують створити перше виробництво водню та аміаку з відновлювальних джерел енергії

Українсько-корейська робоча група розпочне розробку інвестиційного проєкту у травні 2024 року

У Рівному виявили 5 осередків з небезпечним рівнем шуму
У Рівному виявили 5 осередків з небезпечним рівнем шуму

На двох точках моніторингу рівень шуму перевищив норму на 4 дБА

На Рівненщині з’явився перший індустріальний еко-парк
На Рівненщині з’явився перший індустріальний еко-парк

HEMPY UA створить 1400 нових робочих місць та майданчик для наукових досліджень

На Рівненщині прибрали 40 стихійних звалищ
На Рівненщині прибрали 40 стихійних звалищ

Люди прибрали близько 2,8 тисячі м2 територій