Вулиця Дніпра роками потопає у смітті. Фото та відео Інформатор

Вулиця Дніпра роками потопає у смітті. Фото та відео

Олекса Франко

Стихійне звалище показали з висоти пташиного польоту

Вулиця Байкальська у Дніпрі вже не один рік потопає у відходах. На перехресті з вулицею Оцупа повсякчас утворюється та розростається стихійне звалище.

З висоти пташиного польоту за допомогою дрону ситуацію зі звалищем зняли журналісти видання "Інформатор".

Зазначається, що скупчення сміття регулярно поповнюються порціями нових відходів: будівельних, побутових, великогабаритних, як-от меблями й сантехнікою, та іншим.

Залишки фарби й вапна можуть легко разом із дощем потрапити в ґрунт та отруїти його, а заодно і підземні джерела. Неприємні запахи, високий рівень пилу і потворність — усі ці атрибути притаманні цьому звалищу. Загалом, можна довго розповідати, наскільки шкідливо та неприємно жити поруч із таким звалищем, що підтверджують екологи.

Наголошується, що стихійне сміттєзвалище існує вже протягом п'яти років, його не раз ліквідовували, але потім воно утворювалося знову. За словами очевидців, забруднюють тут місцевість самі ж жителі міста, які постійно звозять сюди свої відходи.

Як повідомляла ЕкоПолітика, на Січеславській Набережній у Дніпрі встановили три нових підземних контейнери для збору сміття.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено