Влада вивчила пропозиції бізнесу для "зеленого" відновлення України shutterstock

Влада вивчила пропозиції бізнесу для "зеленого" відновлення України

Олена Яценьо

Криворучкіна звернулася до колег з Європарламенту для отримання їхньої практики застосування та нормотворчого досвіду

Влада вивчила бачення та пропозиції українського бізнесу щодо цілей і завдань, які має бути реалізовано у формуванні стратегії "зеленого" руху економіки України та відновлення в післявоєнний період.

Про це заявила народна депутатка від "Слуги народу" і членкиня екологічного комітету Верховної Ради Олена Криворучкіна на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, представники бізнесу наголошували, що аналогічні ініціативи реалізовано в країнах ЄС. Там вони забезпечують прозорі взаємовідносини держави і бізнесу на базі "зелених" принципів роботи економіки.

"Ми вивчили стратегічні пропозиції та систематизували їх, окресливши пріоритетні цілі та завдання в цьому напрямі", — сказала нардепка.

Вона додала, що недавно надіслала відповідне звернення до Комітету з питань екологічної політики Європарламенту (ENVI Committee).

"Я вважаю, що в України сьогодні немає часу "вигадувати велосипед", тому звернулася до колег з Європарламенту для отримання їхньої практики застосування та нормотворчого досвіду", — сказала вона.

Політикиня наголосила, що влада має якомога швидше адаптувати українське законодавство до європейських норм і традиції. На її переконання, це не лише прискорить євроінтеграцію України, а й дасть змогу зробити нашу країну справді "зеленою".

Раніше ЕкоПолітика писала, що керівництво Держекоінспекції з представниками Американської торговельної палати в Україні обговорили напрями роботи протягом воєнного стану та післявоєнний період для уникнення зайвого тиску на бізнес.

Читайте також
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів

Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи
Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи

На засіданні розглянуть план роботи екокомітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради