В Україні закладається доля всієї Європи, зокрема в екології – Стрілець shutterstock

В Україні закладається доля всієї Європи, зокрема в екології – Стрілець

Катерина Бєлоусова

Війна матиме вплив на тисячі кілометрів навколо українського кордону

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, заявив, що сьогодні в Україні закладається доля всього європейського континенту, зокрема й у сфері екологічної політики.

Це сталося на Міжнародній конференції ООН "Довкілля для Європи", яка проводиться раз на п’ять років, повідомляє Міндовкілля в Telegram.

Він підкреслив, що ця конференція дає Україні унікальну можливість заявити на весь світ про наслідки російського вторгнення, зокрема для довкілля. 

"Україна готова не лише боротися за своє майбутнє. Ми ініціюємо створення Глобальної Платформи для розробки міжнародних методик оцінки збитків довкіллю від військових дій. Міндовкілля вже має значні напрацювання в цій сфері і готове ділитися ними з усім світом. Це важливо, адже війна матиме вплив на тисячі кілометрів навколо українського кордону. Лише для України екологічні збитки вже становлять мінімум €36 млрд”, – наголосив Стрілець.

Він також подякував країнам, які підтримують Україну в боротьбі та  президентці Палати представників Анніті Деметріу за організацію та модерацію конференції.

Нагадаємо, екоінспектори розрахували 1,3 трильйона гривень збитків, які російські війська завдали довкіллю України з початку повномасштабного вторгнення.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Світлана Гринчук заявила, що війна росії проти України пришвидшує зміну клімату та спричиняє збільшення викидів парникових газів.

Читайте також
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику

Яку кількість фахівців довкіллєвих спеціальностей щороку готують українські ЗВО

Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд