В Україні впровадять європейські вимоги щодо енергоефективності товарів shutterstock

В Україні впровадять європейські вимоги щодо енергоефективності товарів

Катерина Бєлоусова

Це сприятиме енергозбереженню та зменшенню негативних впливів на навколишнє середовище

Міністерство енергетики України спільно з Держенергоефективності працюють над адаптацією та гармонізацією низки технічних регламентів з директивами ЄС, які встановлюють мінімальні вимоги щодо енергоефективності продуктів.

Заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна наголосила, що це забезпечить високу якість і безпечність промислових товарів для покупців, повідомляє Міненерго у Facebook.

Вона також зазначила, що адаптовані та гармонізовані з європейськими директивами технічні регламенти підвищать конкурентоспроможність української продукції та доступ українських товарів на європейські ринки.

Їх застосування сприятиме енергозбереженню та зменшенню негативних впливів на навколишнє середовище.

“У сфері впровадження екодизайну в Україні вже прийнято 29 технічних регламентів, які встановлюють мінімальні вимоги щодо енергоефективності енергоспоживчих продуктів”, – зазначили в повідомленні.

В Міненерго також пояснили, що Україна впроваджує систему енергетичного маркування та встановлення вимог до екодизайну енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС з метою забезпечення виконання в повному обсязі зобов’язань, взятих відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також, у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

Нагадаємо, в Україні з 1 серпня 2023 року набувають чинності вимоги нового Технічного регламенту енергетичного маркування енергоспоживчої продукції для виробників, постачальників та розповсюджувачів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Держенергоенергоефективності працює над розробленням рішення уряду щодо створення та функціонування Національної системи моніторингу енергоефективності.

Читайте також
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію

За результатами термомодернізації річна економія оцінюється приблизно в 481,6 тис. грн.

У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів