В Києві в одному з ТРЦ загинули синиці в клейових пастках для щурів shutterstock

В Києві в одному з ТРЦ загинули синиці в клейових пастках для щурів

Катерина Бєлоусова

Співробітник ТРЦ удав, що нічого не знає про пастки

У Києві в паркінгу торгівельно-розважального центра SkyMall містяни виявили клейкі пастки для гризунів, в які потрапили 3 синиці.

Киянка Олена Попович розповіла ЕкоПолітиці, що намагалася врятувати пташок, проте одна вже була мертвою, а інша – загинула від отриманих травм.

Такі пастки з їжею-приманкою використовують для боротьби з гризунами. Шерсть та тіло тварини приклеюється до основи, у випадку SkyMall до листа картону, що не дає їй втекти. А рухи гризунів чи пташок спричиняють серйозні травми.

Олена розповіла, що коли вона побачила пастки, не могла зрозуміти, що це за клейка речовина і як цих пташок відірвати. Визволити синиць було дуже важко, адже в них ніжне пір’я.  

“Побачили двірника, він удав, що нічого не знає про це. Охоронців не було. Куди йти – не зрозуміло. Почали відривати цих пташок, прохожий хлопчина купив розчинник, він трішки допоміг, – сказала вона. – Забрали цих пташок, почали відмивати, зістригати клей. Одна не витримала, була у дуже важкому стані. Інша не так постраждала, тому вижила.”

ЕкоПолітика також звернулася до SkyMall, проте відповіді не отримала.

Нагадаємо, на Одещині в Національному природному парку "Тузлівські лимани" виявили близько 100 загиблих птахів, які отруїлися речовиною, схожою на родентицид (отруту для гризунів). Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів звернулося до Офісу Генпрокурора з проханням зареєструвати кримінальне провадження за статтею екоцид та розпочати досудове розслідування щодо масової загибелі птахів.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України