У Києві з'явиться новий ландшафтний заказник – "Совська Пронька" the-city.kiev.ua

У Києві з'явиться новий ландшафтний заказник – "Совська Пронька"

Олена Яценьо

Його орієнтована площа становить 10,31 га

У Солом’янському районі Києва природну територію "Совська Пронька" планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення.

Відповідний проєкт рішення підтримали в середу, 9 лютого, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, повідомила пресслужба КМР.

Зазначимо, що проєктований заказник розташований між вулицями Колосковою, Крутогірною, Яблуневою, Сигнальною, провулком Яблуневим. Його орієнтована площа сягає 10,31 га.

За словами депутата КМР, першого заступника голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Володимира Кравця, оголошення природної території ландшафтним заказником зумовлено комплексним підходом до збереження лісових, водних об’єктів і біотичного різноманіття як єдиного та взаємопов’язаного ландшафту.

"На зазначеній місцевості бере свій початок річка Совка. Ухвалення цього проєкту рішення унеможливить забудову зеленого масиву та сприятиме оздоровленню довкілля. Ми маємо забезпечити ефективне функціонування коридорів екологічної мережі міста Києва. Депутатський корпус створює сприятливі умови для збереження цінних природних комплексів та угрупувань рідкісних рослин і тварин", – зазначив Кравець.

Він додав, що проєкт рішення розроблено з метою збереження ландшафтного та ботанічного оазису живої природи на території Солом’янського району.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що столичне комунальне підприємство "Дарницьке лісопаркове господарство" дозволило Київському еколого-культурному центру (КЕКЦ) створити ландшафтний заказник "Озеро Лосине".

Читайте також
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт

Через зменшення популяції, лосі були внесені до Червоної книги України

На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків