USAID допоможе Україні у "зеленому" відновленні та реалізації реформ shutterstock

USAID допоможе Україні у "зеленому" відновленні та реалізації реформ

Катерина Бєлоусова

USAID готове підтримувати Україну в питаннях імплементації кліматичної політики

Ерін МакКі, заступниці Керівника Бюро з питань Європи та Євразії USAID, заявила, що Агентство максимально сприятиме "зеленому" відновленню України та реалізації важливих довкіллєвих реформ.

Про це розповів голова Міндовкілля Руслан Стрілець, коментуючи зустріч з МакКі, повідомляє Міндовкілля.

Вона наголосила, що відновлена Україна приречена стати "зеленою", адже навіть художнє поєднання кольорів українського стягу – жовтого та блакитного – перетворюється на яскравий зелений.

За словами МакКі, USAID готове підтримувати Україну в питаннях імплементації кліматичної політики, проведення реформи державного управління в галузі охорони довкілля, реформи управління відходами, подальшої діджиталізації довкіллєвої сфери тощо.

mepr.gov.ua

“USAID є давнім та надійним партнером Міндовкілля. Дякую колегам за постійну плідну співпрацю та підтримку українського довкіллєвого порядку денного. Величезна подяка американському народу за підтримку України в ці важкі для всіх нас часи”, – зазначив Стрілець.

До проєкту Національного плану відновлення України у  розділу "Екологічна безпека" 211 науковців, національних та міжнародних експертів, представників громадськості виклали спільне бачення майбутніх перетворень в довкіллєвій сфері.

Напрацювання стосуються збереження біологічного і ландшафтного різноманіття; відтворення та невиснажливого використання природних ресурсів; формування та впровадження ефективної кліматичної політики; системи управління відходами; моніторингу довкілля, цифрової трансформації, реформування природоохоронної галузі, впровадження європейських директив.

Нагадаємо, Швейцарія допоможе Україні у “зеленому” відновленні.

Як повідомляла Екополітика раніше, екоактивісти розкритикували план відновлення України, що був представлений на Конференції з питань відновлення України у Лугано, Швейцарія, і назвали його “луганський сором”.

Читайте також
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM

Місцеві виробники сталі та цементу потребують захисту у процесі декарбонізації

США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент
США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент

В країні запустили низку ініціатив для “зеленого” переходу

В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей
В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей

Зміна клімату збільшила частоту та серйозність стихійних лих, від яких найбільше страждають громади з низьким рівнем доходу

В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери
В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери

Застаріле вуглецеве забруднення вже спричиняє значну шкоду, пов’язану зі зміною клімату,зокрема сильніші шторми, повені й лісові пожежі