Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх" shutterstock

Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"

Єлизавета Волкотруб

Програма "Сонячна енергія для всіх" пропонує безкоштовні або дешеві сонячні панелі на даху

Уряд США виділив $7 млрд для програми "Сонячна енергія для всіх", яка спрямована на встановлення сонячних панелей.

Про це повідомляє Chet.

Широкий доступ до сонячної енергії є критично важливим для переходу США від викопного палива на відновлювані джерела енергії. Але існує проблема: вартість сонячних панелей на даху будинків сягає десятків тисяч доларів, що робить їх недоступними для багатьох американців.

Зазначається, що нові розширені державні програми повинні подолати цю цінову прірву. Програма "Сонячна енергія для всіх" пропонує безкоштовні або дешеві сонячні панелі на даху.

"Завдяки цій новій програмі "Сонячна енергія для всіх" 900 тис. домогосподарств вперше отримають сонячні панелі на дахах, і це станеться зовсім скоро. Мільйони родин на рік будуть заощаджувати майже 400 доларів на комунальних послугах", – заявив президент Америки Джо Байден.

Як стало відомо, деякі штати та громади вже мали програму "Сонячна енергія для всіх", але гранти на суму $7 млрд дозволять запровадити цю модель на національному рівні.

Повідомляється, що зараз $7 млрд федерального фінансування розподіляється між різними претендентами на гранти по всій країні. Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) буде відповідати за виділення цих коштів 60 грантоотримувачам, які успішно обґрунтували необхідність реалізації власної програми "Сонячна енергія для всіх".

Альянс штатів з чистої енергії прогнозує, що федеральна програма призведе до додаткових 2,9 ГВт сонячної потужності в мережі, забезпечивши $2 млрд економії для 711 тис. домогосподарств з низькими доходами протягом наступних п'яти років. Агентство з охорони довкілля передбачає, що ця інвестиція забезпечить більше $8 мільярдів економії для перевантажених домогосподарств протягом усього життєвого циклу програми.

"Іншими словами, ми витрачаємо $7 млрд, щоб зберегти більше $8,7 млрд — і зменшуємо викиди вуглецю і створюємо робочі місця", — зазначив незалежний представник Вермонту, сенатор Берні Сандерс.

Як повідомляла Екополітика раніше, у Німеччині вже встановлено понад 400 тис. сонячних систем, які з'єднані з електричною мережею. Багато з них легко розміщуються на балконах мешканців.

Читайте також
У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони
У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони

Сонячні балкони – це частина масштабнішого переходу Європи на відновлювані джерела енергії

Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК
Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК

На підприємстві вже діє сонячна електростанція потужністю 5 МВт

Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей
Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей

Першими банками-учасниками проєкту можуть Укргазбанк та Банк Львів

На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло
На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло

СЕС дозволить щороку економити 250-300 тисяч гривень на оплаті електроенергії