Україну підтримуватиме Енергетичне Співтовариство в сфері "зеленої" енергії, –  Безус shutterstock

Україну підтримуватиме Енергетичне Співтовариство в сфері "зеленої" енергії, – Безус

Катерина Бєлоусова

Буде актуалізовано дорожню карту щодо приєднання України до Регіонального хабу обігу гарантій походження енергії, який наразі створюється

Україна продовжить отримувати підтримку від Енергетичного Співтовариства у запровадженні гарантій походження "зеленої" енергії. 

Про це домовилися голова Держенергоефективності Валерій Безус з  представниками Секретаріату Співтовариства під час онлайн-наради, повідомляє Держенергоефективності у Facebook.

Безус підкреслив, що для України критично важливо продовжувати роботу на шляху до євроінтеграції, попри складні часи воєнного стану.

“Ми не дозволимо ворогу зупинити наш прогрес, у тому числі в розвитку енергоефективності та "зеленої" енергетики", – зауважив він.

Також він додав, що наразі робиться все можливе,  щоб акумулювати усі ресурси та працювати над поставленими перед Агентством завданнями. Зокрема, треба забезпечити необхідну правову основу для впровадження в майбутньому гарантій походження усіх видів "зеленої" енергії.

Безус повідомив, що Агентство разом з ПРООН розпочинає роботу над розробкою первинного законодавства щодо запровадження гарантій походження енергії з відновлюваних джерел.

Представниця Енергетичного Співтовариства Найда Тасо висловила щирі співчуття усім українцям у час війни Росії проти України та запевнила у готовності надати підтримку Україні.

Українська сторона зможе детально ознайомитися із програмним забезпеченням для роботи із гарантіями походження енергії та пройти навчальні тренінги. 

“Energy Community готове надати необхідні консультації щодо підготовки первинного законодавства та умов приєднання України до Регіонального хабу обігу гарантій походження енергії”, – зазначено в матеріалі.

Окрім того, буде актуалізовано дорожню карту взаємодій Держенергоефективності та Секретаріату ЄС щодо приєднання України до згаданого Регіонального хабу обігу гарантій походження енергії, який наразі створюється.

Нагадаємо, ЄС хоче збільшити частку “зеленої” енергії до 2030 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, IRENA закликають виключити Росію з її членства.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей