Українці можуть отримати газифікатори на трісці за програмою кредитів "5-7-9"

Українці можуть отримати газифікатори на трісці за програмою кредитів "5-7-9"

Маргарита Шевченко

Для отримання електроенергії та тепла використовують тріску

Сучасні газифікатори українського виробництва стануть доступними для бізнесу в рамках кредитної програми "5-7-9". Це стало можливим завдяки підписанню меморандуму про співпрацю між виробником обладнання для альтернативної теплогенерації НПФ "Ганза" і державним Укргазбанком.

Про це повідомляє пресслужба групи компаній "Кліар Енерджі", до складу якої входить науково-виробнича фірма "Ганза".

Технології із застосуванням газифікаторів дозволяють максимально ефективно використовувати тріску для отримання електроенергії та тепла. При цьому летючі фракції, що містяться в деревині, використовуються для генерації електроенергії та тепла.

"Українські газогенератори нічим не поступаються європейським аналогам, але при цьому значно дешевші. Ми пропонуємо комплексне рішення для бізнесу: ми забезпечуємо технічну підтримку як під час установки газифікаторів, так і при їх подальшій експлуатації", - заявив керівник компанії Вадим Гридчин.

На думку фахівців, газифікатори - відмінне рішення з точки зору енергоефективності. Найбільш вигідно їх використання в секторах, де сировина для вироблення тепла та електроенергії є відходами: в деревообробній, в меблевій промисловості, для котелень в регіонах з великим обсягом лісозаготовки.

Тому партнером проєкту з популяризації українських газифікаторів виступив провідний ЕКО-банк країни Укргазбанк. Три основних напрямки, над якими працює Укргазбанк сьогодні: розвиток альтернативної енергетики, підтримка заходів зі стимулювання енергоефективності та захист навколишнього середовища. На думку заступника голови правління Укргазбанку Родіона Морозова, такі технології - це дуже вагомий крок до енергоефективності.

Виробник українських газифікаторів ТОВ "НВФ "Ганза", займається розробкою і реалізацією технічних проєктів з 1998 року.

Раніше ЕкоПолітика публікувала ексклюзивне інтерв'ю з генеральним директором групи компаній "Кліар Енерджі" Андрієм Гриненком, який розповів, як розвивається сфера біогазу в Україні.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"