У Запоріжжі з обмілілої Хортиці прибрали 500 кг шин та пляшок. Фото facebook.com/UAnimals.official

У Запоріжжі з обмілілої Хортиці прибрали 500 кг шин та пляшок. Фото

Катерина Бєлоусова

На Хортиці утворилося близько 200 гектарів пляжної зони, яка раніше була дном

У Запоріжжі волонтери зібрали з обмілілої після підрива Каховської ГЕС Хортиці близько 500 кг сміття.

Вони зібрали автомобільні шини, пляшки, бляшанки, фрагменти давно затонулих човнів, залишки знарядь для риболовлі тощо, які до теракту знаходилися на глибині близько 4 метрів, повідомляє громадська організація UAnimals у Facebook.

facebook.com/UAnimals.official

Зазначається, що після підриву Каховської ГЕС рівень води у Дніпрі впав і на Хортиці утворилося близько 200 гектарів пляжної зони, яка раніше була дном. Сміття на цих територіях небезпечне для тварин, адже вони можуть ранити лапи об скло і заплутуватися у сітках.

facebook.com/UAnimals.official

"Ми досить часто знаходимо вужів, жаб, черепах, що мігрують по берегу, шукаючи сприятливі для життя умови, які гинуть, заплутавшись у смітті. Одного разу козуля заплуталась у сітках і порізала собі ноги, але, на щастя, вивільнилась та врятувалася", – розповів виконувач обов'язків завідувача сектору охорони природи Національного заповідника "Хортиця" Михайло Муленко.

facebook.com/UAnimals.official

В повідомленні розповіли, що акцію провели у суботу, 29 липня. До неї долучилося понад 100 волонтерів з Запоріжжя, Києва, Дніпра та інших громад, дехто приходив навіть з дітьми.

facebook.com/UAnimals.official

Зазначається, що активісти планують продовжити акції з прибирання Хортиці. Для цього у Telegram вони запустили спільноту community_uanimals_bot.

Нагадаємо, у Запоріжжі з дна обмілілої річки Дніпро прибрали близько 40 іржавих бочок, які пролежали на дні багато років та опинилися на суші через зниження рівня води після підриву росіянами Каховської ГЕС. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Запоріжжі екоактивісти прибрали обмілілу берегову лінію Дніпра на острові Хортиці від 8 кубометрів сміття, зокрема шин, пластикових, жерстяних та скляних пляшок, будівельних та побутових відходів. 

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років