У Запоріжжі активісти приберуть обмілілий Дніпро на Хортиці: як долучитися Shutterstock

У Запоріжжі активісти приберуть обмілілий Дніпро на Хортиці: як долучитися

Катерина Бєлоусова

До першої екоакції зможуть долучитися 100 волонтерів

У Запоріжжі екоактивісти у суботу, 29 липня, прибиратимуть заповідник “Хортиця” від сміття, яке опинилося на суші через підрив Каховської ГЕС.

Після теракту 150 гектарів колишньої водойми перетворилося на сміттєву пустелю, що вкрита пластиковим, металевим та іншим побутовим сміттям, повідомляє громадська організація UAnimals  у Facebook.

“Заповідник "Хортиця” – унікальний, і його потрібно зберегти, хай як сильно росіяни не намагалися знищити все живе”, – наголосили активісти.

В повідомленні розповіли, що у першій екоакції візьмуть участь 100 волонтерів, які готові фізично допомогти прибирати на Хортиці.

Активісти організують транспорт, який відвезе волонтерів на Хортицю. Вони також забезпечать людей рукавицями та мішками для прибирання, питною водою та аптечкою. Волонтерів закликають взяти з собою їжу на перекус, яка не зіпсується на сонці, а також головний убір.

Нагадаємо, у Запоріжжі з дна обмілілої річки Дніпро прибрали близько 40 іржавих бочок, які пролежали на дні багато років та опинилися на суші через зниження рівня води після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Запоріжжі екоактивісти прибрали обмілілу берегову лінію Дніпра на острові Хортиці від 8 кубометрів сміття, зокрема шин, пластикових, жерстяних та скляних пляшок, будівельних та побутових відходів. 

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років