У Великобританії тисячі людей протестує проти забруднення річок стічними водами. Фото bbc.com

У Великобританії тисячі людей протестує проти забруднення річок стічними водами. Фото

Катерина Бєлоусова

Кожен протест був спрямований на окреме водопровідне підприємство

У Великобританії тисячі людей вийшли до річок і водних шляхів на знак протесту проти водних компаній, які скидають в них стічні води.

В рамах протесту передбачає 12 акцій, які організований благодійною організацією Surfers Against Sewage, повідомляє ВВС.

У Меннінгтрі, штат Ессекс, дикі плавці марширували й одягалися в костюми русалок біля річки Стур.

bbc.com bbc.com bbc.com

"Нам так пощастило, що ми живемо в районі видатної природної краси, і ми повинні захищати його", – сказала Кетрін Арнольд, яка допомогла організувати протест.

За даними Агентства з навколишнього середовища, водопровідні компанії скидали неочищені стічні води в британські річки минулого року 372 533 рази. Такі скиди дозволяються лише у виняткових випадках, наприклад, під час сильних опадів.

Кожен протест був спрямований на окреме водопровідне підприємство.

bbc.com bbc.com bbc.com

Нік Бері, професор екологічної токсикології в Університеті Саффолка, зазначив, що зразок води у Меннінгтрі містить кількість кишкової палички 1000 cfu (колоніє утворююча одиниця) на 100 мл. Поріг води для купання становить менше 500 cfu/100 мл. Він також додав, що у воді відсутнє біорізноманіття.

Активістка Анна Хелм Бакстер, яка організувала протест у Меннінгтрі, заявила, що ситуація повністю неприйнятна.

"Важливо продовжувати тиск на водопровідні компанії та уряд, яким потрібно не тільки створювати більш жорстку політику та коротші терміни, але й переконатися, що вони дотримуються своїх власних правил", – додала вона.

Хьюго Тагхольм, генеральний директор Surfers Against Sewage, сказав, що британські річки перетворилися на супермагістралі, які забруднюють повітря, насичені стічними водами, хімікатами та брудом.

"Компанії водопостачання повинні зробити термінові інвестиції, зі своїх прибутків, щоб перекрити їхній кран забруднення та відновити наші річки та моря", – додав він.

"Дані нашої програми моніторингу 2021 року говорять нам, що наша ефективність продовжує покращуватися, а зростаюча видимість діяльності комбінованої каналізації (CSO) дає нам ще більше можливостей діяти швидше в тих областях, де ми можемо мати найбільша екологічна користь. Але ми погоджуємося, що ОГС більше не є прийнятним способом боротьби з повенями та перевантаженою каналізацією, і ми повинні робити більше", – сказав прес-секретар Anglian Water.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Великій Британії компанії тисячі разів скидали стічні води в річки.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років