У Львові компостувальна станція в умовах війни продовжує приймати та переробляти органіку.
Мешканців та гостей міста закликають правильно сортувати харчові відходи і викидати їх в окремий коричневий контейнер, повідомляє “Зелене Місто” у Facebook.
Перевізники та працівники компостувальної станції докладають чималих зусиль, щоб підтримувати культуру переробки відходів у цей непростий час. Станція вже більше двох років працює у Львові на вул. Пластовій,13, куди перевізники та ековідповідальний бізнес привозять на переробку харчові і садово-паркові відходи.
Наразі Львів став прихистком для тисяч українців, які вимушено покинули свої домівки через російську агресію.
“Ми звертаємося до всіх гостей нашого міста з проханням долучатися до сортування відходів і підтримати нашу культуру, яку ми з великими зусиллями розвивали у Львові”, – пише “Зелене Місто”.
В матеріалі підкреслили, що сортувати органіку мають можливість 99% мешканців і гостей міста.
У коричневі баки для органіки можна викидати такі відходи:
- залишки сирих овочів і фруктів;
- шкаралупу яєць;
- вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
- заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
- скошену траву;
- зів'ялі квіти.
Не можна викидати у контейнери для органіки:
- м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
- тверді побутові відходи;
- скло та склотару;
- пластик, кульки, пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
- серветки та паперові вироби;
- тканинні вироби.
Нагадаємо, у Львові закликали здавати сировину для маскувальних сіток.
Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Херсоні комунальники розчистили місто від 30 стихійних звалищ.