У Кривому Розі утеплять 16 дитячих садочків shutterstock

У Кривому Розі утеплять 16 дитячих садочків

Катерина Бєлоусова

Модернізація дозволить економити 40% теплової та 5% електричної енергії

У Кривому Розі почали реалізувати проєкт щодо підвищення енергоефективності громадських будівель, в рамках якого у 16 садочках та природничо-науковому ліцеї проведуть поглиблені заходи з підвищення енергоефективності.

В інших 17 школах, одному дитячому садочку та клубі "Юний авіатор" встановлять індивідуальні теплові пункти (ІТП), а також замінять старі дерев'яні вікна та двері, повідомляє Криворізька міська рада.

Зазначається, що проєкт реалізують за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Договір з ЄБРР підписали ще у 2019 році, однак через війну проєкт призупинили. 

В повідомленні підкреслили, що у 16 садочках та ліцеї проведуть поглиблені заходи з підвищення енергоефективності, а саме: 

  • утеплення конструкцій будівель;
  • заміну вікон і дверей на енергоефективні;
  • встановлення ІТП з погодним регулюванням теплоносія;
  • додаткові енергозберігаючі заходи. 

"Будівельні роботи розпочали у садочку, щоб діткам вже цієї зими було тепло та затишно. Попри складнощі, спричинені війною, ми будемо продовжувати працювати над проєктами підвищення енергоефективності наших садочків, шкіл, ліцеїв, гімназій та закладів позашкільної освіти. Адже діти та педагогічні працівники повинні знаходитись в комфортних умовах, а енергоефективність цих закладів дасть можливість суттєво зекономить енергоресурси", – сказав в.о. міського голови Юрій Вілкул.

Він додав, що така модернізація дозволить економити 40% теплової та 5% електричної енергії.

“Такі проєкти для нас є надзвичайно важливі, адже після їх успішного впровадження бюджетні установи будуть менше споживати енергоресурсів, менше витрачатиметься бюджетних коштів на оплату комунальних послуг, отже, ці кошти можна буде спрямувати на тепломодернізацію інших соціально значущих об'єктів", – підкреслив Вілкул.

Нагадаємо, у Тернополі почали реалізувати проєкт з утеплення та підвищення енергоефективності 39 дитячих садочків та шкіл.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що відновлення житлового фонду у місті проводитиметься за новітніми технологіями енергозбереження.

Читайте також
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію

За результатами термомодернізації річна економія оцінюється приблизно в 481,6 тис. грн.

У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів