У Кривому Розі річку Саксагань забруднюють каналізаційні стоки

У Кривому Розі річку Саксагань забруднюють каналізаційні стоки

Катерина Бєлоусова

Комунальники пообіцяли закрити колодязь та не допускати забруднення

Мешканці Кривого Рогу поскаржилися на періодичне забруднення річки Саксагань каналізаційними стоками з колодязя у Тернівському районі та поширення неприємного запаху біля житлових будинків.

Люди також скаржилися на те, що комунальне підприємство “Кривбасводоканал” не реагує на їхні звернення, повідомляє громадська організація “Досить труїти Кривий Ріг” у Facebook.

Екоактивісти з екоінспекторами взяли участь в роботі комісії з обстеження ділянки. Вони також поспілкувалися з комунальниками та Тернівським районним виконкомом.

“Колодязь пообіцяли закрити і надалі слідкувати, щоб відходи не потрапляли в річку”, – зазначили в ДТКР, додавши, що планують і надалі співпрацювати з держорганами, щоб запобігти забрудненню довкілля.

В повідомленні підкреслили, що комісія також відвідала Балку Калетіна. На цій території нещодавно вкотре зафіксували скиди каналізації у водойму,  що спричинили масову загибель риби. 

“Спільні дії Держекоінспекції та громадськості призвели до бажаного ефекту: сьогодні з труби нічого не тече, ситуація поліпшується, що не може не тішити. До того ж працівники каналізаційної насосної станції “Кривбасводоканалу” знають, що за їх діяльністю уважно стежать і держоргани, і громада”, – розповіли екоактивісти.

Нагадаємо, у Кривому Розі у річках Інгулець та Саксагань у серпні 2023 року виявили перевищення гранично допустимих нормативних показників хлоридів, сульфатів та інших забруднюючих речовин.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Кривому Розі регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області оголосив відкриті торги на розчистку, благоустрій та поліпшення екологічного стану річки Саксагань за понад 387,6 мільйона гривень.

Читайте також
На Закарпатті відклали будівництво двох мініГЕС через спротив місцевих жителів
На Закарпатті відклали будівництво двох мініГЕС через спротив місцевих жителів

Профільне міністерство задовольнило звернення адвокатки громади

В мережі показали, як критично обмілів Дністер
В мережі показали, як критично обмілів Дністер

Біля Хотинської фортеці його можна навіть перейти пішки

У Києві затопило парки у Дніпровському районі. Фото
У Києві затопило парки у Дніпровському районі. Фото

Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий)